Bekerwedstrijd SC Feyenoord – VV Ter Leede

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd SC Feyenoord – VV Ter Leede 22-1—2016

TER LEEDE BEKERT VERDER

De vierde bekerwedstrijd tegen SC Feyenoord, voor het eerst gespeeld op sportpark Varkenoord resulteerde in een verdiende overwinning voor Roodgeel, waar vorig jaar op 24 oktober met 1-2 op de Roodemolen werd verloren en daarmee staat Ter Leede in de onderlinge confrontatie met 3-1 voor. Na een slechte eerste helft van de kant van Ter Leede en een 1-0 achterstand, stelde Ter Leede snel orde op zaken, capituleerde Feyenoord en bepaalde Kevin Duthler uiteindelijk de eindstand op 1-4.

Feyenoord startte energiek, Ter Leede zette nauwelijks druk en al in de 9e minuut kwam Feyenoord op voorsprong: uit een vrije trap van aanvoerder Ferry van Lare kon de geheel vrijstaande centrale verdediger Jordy Dobber, die vorig jaar ook al de eerste maakte door een mooie vrije trap, bij de tweede paal onhoudbaar inkoppen. In de 22e minuut kon Bogdan ternauwernood een schot van Kristian Adelmund tot corner verwerken.

Stelde Ter Leede, met dit keer Toon Zwetsloot, Marc de Kruijs, en Jordy Vierbergen in de basis, daar niets tegenover? Jawel, ondanks een stroeve opbouw en pover spel kreeg het drie mooie kansen op de gelijkmaker. De eerste schoot Oussama Siali uit een vrije trap van links van Kappenberg hoog over, de kopkans van Vincent uit een voorzet van Jeffrey Bok werd een prooi voor keeper Bentem en de derde, weer uit een vrije trap van Mitchell kopte Ben van der Lans in de 42e minuut ook over en dus gingen de ploegen met een 0-1 stand rusten.

Na de thee stelde Ter Leede snel orde op zaken. Een vrije trap in de 48e minuut van rechts van Oussama zeilde vlak langs Vincents hoofd in de linkerhoek en een prachtige free kick van Tomas Arroyo – die kan dat dus ook! – verdween zes minuten later onhoudbaar in de rechterbovenhoek.

Die snelle knock down kwam Feyenoord niet meer te boven, te meer daar doelpuntenmaker Jordy Dobber na een zware overtreding op Marc de Kruijs met zijn tweede gele kaart – het had ook direct rood kunnen zijn – kon vertrekken. Ter Leede kreeg meer ruimte en de kansen kwamen. Jeffreys schot schampte in de 67e minuut de bovenkant lat, maar vijf minuten later werd het 1-3 door de mooiste combinatie van de middag: Marc de Kruijs ontving een precies passje van Oussama, kwam alleen voor de keeper, maar behield het overzicht en legde af op de op rechts opkomende Bok die eenvoudig kon scoren.

Een schot van aanvoerder en ex-RVVH’er Ferry van Lare schampte de lat en werd dus geen aansluitingstreffer en daarna was het wachten op nog een score van Ter Leede. Die kans kreeg Mitchell door een toegekende penalty na een mooie actie van Marc, maar Bentem duwde zijn schot corner.

De 1-4 komt er toch: Tomas Arroyo wil zijn te veel aan energie nog kwijt, stoomt aan de rechterkant op, ziet op de rand van de zestien Kevin Duthler staan, legt de bal precies bij hem neer en zo’n kans kun je aan killer Kevin wel overlaten, want de bal vliegt laag en hard in het doel.

Kort daarop fluit scheidsrechter Duindam af en heeft Ter Leede dit varkentje gewassen en kan het komende zaterdag vol vertrouwen op naar De Toekomst!

Opstellling SC Feyenoord: Patrick Bentem, M.S.O. Jones, Jordy Dobber (66 2e keer geel), Kristian Adelmund, Sander Lagrand (geel), René Beute (J.Josee), Paul Norbruis, Ferry van Lare ©, Roel de Kruyk (M. Faouzi), Tim Schoonheijm M.A. van Esveld), Lucas van Oeveren (geel)

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee © (geel), Tomas Arroyo, Ben van der Lans, Jordy Vierbergen (Ronnie Verplancke), Oussama Siali, Toon Zwetsloot (geel), Mitchell Kappenberg, Jeffrey Bok (74 Kevin Duthler), Vincent Ammerlaan (Hakan Bayram), Marc de Kruijs

Scheidsrechter: R.M.C. Duindam

Assistent-scheidsrechter: N. Kromme (1e), W. Fransman

Foto’s OrangePictures: Herman Dingler