Bekerwedstrijd Ter Leede 2 – Westlandia (za) 2

VERSLAG BEKERDUEL TER LEEDE 2 – WESTLANDIA (ZA) 2, zaterdag 20-8-2016 10.30 uur

HET TWEEDE WINT OP DE VALREEP!

Na 22 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht. Ter Leede 2 stond met 2-0 voor en het wachten was op meer doelpunten. Die kwamen er ook, maar dan aan de andere kant: de drie kansen die Westlandia in elf minuten kreeg promoveerde het alle tot doelpunten, de ploegen gingen rusten met een 2-3 stand en Ter Leede kon beginnen aan een inhaalrace. Na de gelijkmaker in de 54e minuut duurde het tot de 89e minuut vooraleer Marc de Kruijs de winnende 4-3 kon binnenschieten.

Ter Leede schoot, met de wind in de rug, voortvarend uit de startblokken, al in de tweede minuut knalde Youssef over, even later kwam Pascal door een prima voorzet van Marc vrij voor de keeper, maar die wist zijn inzet tot corner te verwerken. Een tweede voorzet van Marc was iets te hoog voor Toon Zwetsloot, maar een score leek niet te kunnen uitblijven en dat klopte, want in de twaalfde minuut resulteerde een vlotte combinatie tussen Pascal de Ridder, Mehmet Güngör en Thierry van der Kooye in een doelpunt van de laatste.

Na zijn assist ontving Mehmet zelf een mooi passje van Youssef en nu schoot hij van links zelf direct in en het stond in de 18e minuut 2-0 en de doelman van Westlandia begon al met tijdrekken om erger te voorkomen. Kortom, het wachten was op meer doelpunten.

Ter Leede liet echter de teugels wat vieren, `Westlandia drong meer aan, in de 22e minuut werd een verre vrije trap van rechts fraai ingekopt, stond het 2-1 en acht minuten later kwam de ploeg gelijk toen een voorzet uit de verdediging van Ter Leede nog wel werd weggewerkt, maar een mooi schot daarop voor de 2-2 zorgde.

Ter Leede probeerde de bakens weer te verzetten, Pascal gaf goed voor op Thierry, die stuitte op de keeper, maar door een mooie aanval van Westlandia in de 33e minuut kwam de ploeg op een 2-3 voorsprong. In elf minuten drie doelpunten! Tot de rust bleef die stand ongewijzigd.

Al drie minuten na rust krijgt Youssef een kans op de gelijkmaker en even later schiet Pascal op aangeven van Youssef naast, maar het is de assist van Mehmet die Thierry in de 53e minuut in staat stelt om de gelijkmaker te scoren.

Ter Leede wil meer, in de 62e minuut schiet Marc over en in de 73e minuut naast, maar in de 78e minuut kan Westlandia uit een corner toch bijna op voorsprong komen en als het tweede een minuut later door de blessure van Mehmet met tien man verder moet omdat wisselspeler Kevin Driessen al is ingezet voor Colin Dofferhoff lijkt het moeilijk te worden.

Maar het team toont karakter, in de 82e minuut breekt Marc door op rechts, zet voor, maar de doelman heeft dat door, stapt in en onderschept de voorzet eenvoudig.

De ruimtes zijn nu groot, het spel golft op en neer, in de 87e minuut weet de keeper een doelpunt van Toon Zwetsloot op aangeven van Pascal net te voorkomen en twee minuten later scoort Westlandia bijna, maar countert Ter Leede direct en als Marc nu weer doorbreekt, doet hij het zelf en in de 90e minuut geeft het scorebord de 4-3 aan.

Niet waar! De stand is wel 4-3, maar het scorebord geeft niets aan! Waarom kan dat alleen ’s middags bij het eerste? Cursus scorebord aanbevolen.

Maar dit terzijde. Dinsdag bekert het tweede verder tegen Monster uit. Aanvang 19.30 uur

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does, Colin Dofferhoff (Kevin Driessen), Jelle Vooys (aanv.), Tom van Egmond, Khalid Salim, Youssef Ait-El-houssi, Mehmet Güngör, Toon Zwetsloot, Thierry van der Kooye, Marc de Kruijs