de Zwarte Panters tweemaal ten onder in de allerlaatste minuut

Ter Leede wint de kleine finale Ultimate Football Tournament Indoor

Op de laatste dag van de kerstvakantie nam Ter Leede JO9-1 deel aan het Ultimate Football Tournament Indoor in Nieuw Vennep. De toernooisponsor Heemborgh Makelaars had voor deze gelegenheid het hele team in een nieuwe outfit gestoken. Op het bijbehorende broekje pronkte het logo van A44 taxateurs. Kledingleverancier Company2wear had op het shirt niet alleen groots de spelersnaam gedrukt maar ook een rugnummer dat begon bij maar liefst 91.

De eerste tegenstander voor Ter Leede was het team van vv Zwanenburg. Zij hadden in de openingswedstrijd korte metten gemaakt met de thuisclub FC VVC, Vennepse Voetbal Club. Binnen 2 minuten bracht de paal tot twee maal toe redding voor de Zwanenburgers. Bij de derde poging van Ter Leede was het raak en stond er door Nick 1-0 op het scorebord. Vanaf de aftrap deed Zwanenburg meteen wat terug 1-1. In de 8ste minuut de 2-1. Nog geen minuut later was het Tijn die de marge vergrootte naar eerst 3-1 en daarna 4-1. Hierna viel de doelpuntenmachine even stil. Sam zwengelde deze weer aan door een onnavolgbare dribbel waarin hij niet alleen twee tegenstanders het nakijken gaf maar ook de keeper, 5-1. De 6-1 was een afstandsschot vanaf de middenlijn. Terwijl in blessuretijd Jason de eindstand op 7-1 bepaalde.

In de tweede wedstrijd was de plaatselijke favoriet VVC de tegenstander. Ook deze wedstrijd begon voortvarend want in de 1ste minuut belandde de uitgooi van Ter Leede keeper Bouwe via de voet van Nick in het doel, 1-0. De druk op het VVC doel hield aan maar ondanks een schot op de paal en een poeier van Daan op de dwarslat wist Ter Leede niet te scoren. Aan de andere kant scoorde de thuisploeg in de 12de minuut de gelijkmaker. 3 minuten later kwamen ze zelfs op voorsprong. Deze voorsprong werd in de 19de minuut verder vergroot naar 1-3. Met nog maar 6 minuten speeltijd op de klok was deze stand nog meer dan voldoende voor Ter Leede om als eerste te eindigen in de poule. De zwarte panters bleven zoeken naar een veilige tweede treffer, maar Mats miste voor open doel. VVC scoorde wel, 1-4 in de 22ste minuut van de wedstrijd. Maar de klok met daarop nog maar 3 minuten tikte echter nog steeds in het voordeel van Ter Leede. Ondanks deze grote nederlaag was het doelsaldo van de zwarte panters nog steeds beter. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd werd de eindstand bepaald op 1-5 voor VVC. Door deze verbluffende winst van de thuisploeg vergaarde alle teams in de poule 3 punten. Het doelsaldo voor Ter Leede en VVC was +2. FC VVC plaatste zich voor de finale vanwege het betere onderlinge resultaat.

In de kleine finale moest Ter Leede aantreden tegen de talenten van Ultimate Football Academy. Daan opende de score voor Ter Leede in de 6de minuut, 1-0. In de 20ste minuut kwam The Academy terug tot 1-1. Van dat gelijkspel konden ze nog geen minuut genieten want Nick scoorde, 1-2 in de 21ste minuut. In de 23ste minuut leek Jason de derde plek veilig te stellen door de voorsprong te vergroten naar 3-1. Maar in de laatste 2 minuten van de wedstrijd sloeg de rampspoed weer toe. Zowel in de één na laatste als ook de allerlaatste minuut wist de tegenstander te scoren. De strijd om de 3de plek eindigde op de valreep in een 3-3 gelijkspel. Wat restte was een penalty serie. In deze serie excelleerde keeper Sam. Hij wist alle penalty’s te stoppen. Het was met bloed, zweet en tranen maar Ter Leede legde beslag op de derde plek van het Ultimate Football Tournament Indoor.

Trainers en spelers willen niet alleen toernooi organisator Ultimate Football Academy bedanken maar zeker ook makelaar Hans Hogers vanwege de mooie zwarte panter outfits en natuurlijk de frietjes.