DOCOS JO9-1 – Ter Leede JO9-1 Ter Leede verliest in de blessuretijd de kans op de titel

3 speelrondes voor het einde moest Ter Leede op bezoek bij Rooms-Katholieke Sportvereniging Door Combinatie Sterk (RKSV DOCOS) op sportpark Mors Kwartier I te Leiden. Als Ter Leede nog wilde meedoen voor het kampioenschap dan moest er vandaag worden gewonnen. De koploper, Rijnsburgse Boys, was eerder die ochtend op eigen veld onderuit gegaan tegen laagvlieger RCL. De achterstand op de koplopers kon bij een overwinning worden verkleind tot 2 punten.

Vanaf het beginsignaal trok Ter Leede met Jason voorop meteen het beste van het spel naar zich toe. De tweede grote kans na 11 minuten speeltijd werd verzilverd. Het was Tijn die met een splijtende pass Nick lanceerde, 0-1. Ook de spits van DOCOS dook opeens vrij op in het keepersgebied. Zijn schot in het  dak van het doel werd gepareerd door keeper Sam. De keepers uittrap werd verlengd door invaller Safouane waardoor Nick opeens voor het doel van DOCOS opdook. Ook deze keer vond Nick de open hoek, 0-2 in de 16de minuut van de wedstrijd. Voetballend kwam DOCOS niet door de hechte verdediging met Lars en Daan. Maar in de blessuretijd wisten ze de aansluitingstreffer te scoren uit een rake kopbal na een hoekschop, ruststand 1-2.

DOCOS begon voortvarend aan de tweede helft en vooral hun rechterspits Mats ontwikkelde zich tot een ware plaag. Keeper Sam werd omspeeld maar centrale verdediger Bouwe kon de bal nog net voor de lijn stoppen. Maar 13 minuten na de rust was het wel raak. Met een mooie kap beweging kreeg de DOCOS spits loon naar werk en wist hij de gelijkmaker te scoren, 2-2. Ter Leede probeerde nog wel druk te zetten maar was gewoon meer niet bij machten. DOCOS aan de andere kant wel. Het afstandsschot werd gepareerd maar weer was daar de Leidse Mats, 3-2. Wat restte voor Ter Leede waren luttele seconden toen de uitstekend leidende scheidsrechter affloot.

Ten tweede malen vloerde DOCOS spits Mats Ter Leede. In totaal scoorde hij maar liefst 3 maal en 1 assist tegen de Sassenheimers. Back Jason was dan ook de Man of the Match. Hij was in staat om met zijn snelheid deze plaag nog enigszins af te stoppen.  Zijn wissel veroorzaakte de rampspoed waardoor Ter Leede afhaakte in de titelstrijd.