F.C. Lisse JO-13 – 9 – Ter Leede JO-13-6 1-3

Meer dan de helft van ons team was voorgaande jaren al eens doorgedrongen tot de tweede ronde, maar nog niet één keer verder gegaan. Beide keren moesten wij aantreden tegen een team van Foreholte, en beide wedstrijden gingen met 1-0 verloren, mede daarom was het hele team er van overtuigd dat er ditmaal gewonnen moest worden misschien ook doordat er een andere tegenstander geloot was n.l. F.C. Lisse 9. In de competitie spelen wij Lisse 6 en Lisse 7 dus rekenden wij ons al een beetje rijk, logisch. Lisse 9 dat moet kunnen!!  Maar Lisse 9 was een volledig tweedejaars team en was evenals wij de voorronde zeer gemakkelijk doorgekomen: alles met duidelijke cijfers gewonnen.

De wedstrijd begon iets meer dan een kwartier te laat. De scheidsrechter vond het waarschijnlijk een beetje te koud of was wellicht te laat naar bed gegaan. Maar goed Lisse bleek fysiek echt z’n mannetje wel te kunnen staan en begon met veel druk te zetten op onze verdediging, maar ook zij hoewel wat stroef van het wachten wisten hun mannetjes goed af te stoppen en onze aanval aan het werk te zetten. Echter halverwege de wedstrijd kwamen zij op 1-0 door een goed opgezette aanval over rechts die op keurige wijze van links werd afgerond. Dit was even slikken maar niet getreurd. Wij gingen direct weer over tot de aanval en werden sterker en verkregen een overwicht op onze tegenstander maar uitgespeelde kansen kwamen nog niet. Van beide kanten werd er wat feller en meer directer gespeeld. Mede hierdoor raakte Pieter behoorlijk geblesseerd aan zijn gezicht en moest de kleedkamer op gaan zoeken om het bloed te stelpen. De 1-1 zat eraan te komen al was het alleen maar om dat aan Pieter te melden als we zouden gaan rusten, helaas ruststand 1-0 voor Lisse.

In de rust hebben we elkaar toegesproken, en waren wij er van overtuigd dat hier de volle buit te halen was en met Pieter erbij (bloeden was gestopt) gingen wij vol goede moed en op volle oorlogsterkte aan de tweede helft beginnen, en dat zijn geen loze woorden,wij werden sterker waardoor wij veelvuldig voor het Lisse doel verschenen en kregen kansjes. Lisse kwam er niet meer uit op de middellijn werden zij vakkundig uitgespeeld helaas werd Pieter wederom in het gezicht geraakt (bloeden), maar gelukkig zijn tanden zaten er nog in (die had hij nodig om aan z’n tegenstander te laten zien) en jawel Stijn werd in de diepte gestuurd maar strandde op de keeper. Corner. Uit de corner werd door het goudhaantje (Gijs) op aangeven van Stijn de 1-1 luid bejubeld. Nog 11 minuten op de klok wederom op aangeven van Stijn was het Amber die ons op 2-1 bracht wat een ontlading bij de jongens en meiden en ook bij de aanhang ouders en
grootouders, ik denk dat bij Ter Leede iedereen wel weet wie het was want in Sassenheim hebben zij hem gehoord???? Onze dames mochten nu gaan rusten vlak hierna maakte Max C de 3-1 de buit was binnen en dat hebben wij gevierd ook (s’avonds). Volgende ronde voor de eerste keer dik verdiend bereikt!!!!! Rest mij te melden dat ik vond dat er geen speler van de dag was maar wel