Oefenwedstrijd Ter Leede 1 – SJC 1

OEFENWEDSTRIJD TER LEEDE – SJC zaterdag 13-8-2016 14.30 uur

TER LEEDE WINT OOK DE LAATSTE OEFENPARTIJ

Door met 1-0 van de Sint Jeroens Club te winnen heeft Ter Leede de oefenperiode met succes afgerond: in negen wedstrijden tegen twee tweede-, drie derdedivisionisten, twee hoofdklassers en twee eersteklassers verloor het alleen die tegen Katwijk. Dat zouden 24 punten zijn met een doelsaldo van 24 voor en 8 tegen. ‘Kampioen van de voorbereiding’, werd er gegrapt, maar zoals eerder gezegd, als aanstaande zaterdag de competitiewedstrijd tegen Hoek begint staan we gewoon op nul punten.

Eerder deze week won Ter Leede met 1-2 van FC Boshuizen. Nadat Vincent Ammerlaan in de 13e minuut de score had geopend, kwam na een botsing op het middenveld Renee Troost ten val, werd de uitlopende Bogdan omspeelt en kwam Boshuizen gelijk. Een paar aardige aanvallen van Ter Leede ten spijt werd er niet meer gescoord en wat erger is, linksback Jonathan Robertson blesseerde zich op slag van rust – na een sliding – aan zijn enkel en zal zeker een aantal competitiewedstrijden moeten missen.

Vijf minuten na de rust werd het doelpunt van Vincent wegens buitenspel afgekeurd, maar even later scoorde Kevin Duthler uit een voorzet van links met een prachtig schot de 2-1 en omdat Oussama Siali in de 67e minuut na een mooie passeerbeweging te zacht inschoot en ook omdat Ter Leede wat slordiger ging spelen werd dat ook de eindstand.

Tegen SJC op de Roodemolen kreeg Melvin van Stijn door verkeerd uitverdedigen van SJC al in de 12e minuut een prima kans, maar hij schoot links naast en zes minuten later werd de 1-0 uit een corner afgekeurd, maar het was duidelijk dat het initiatief zo tot de 25e minuut bij Ter Leede lag. Daarna werd SJC, aangevuurd door trainer Zethof, beter en moest Bogdan na een goede aanval handelend optreden en toen Arroyo zijn tegenstander iets uit het oog verloor schoot deze uit een verre pass van rechts glimmend hard net naast en over.

Het slot van de eerste helft was weer voor Ter Leede en een verdediger van SJC moest de kopbal van Renee Troost uit een corner van de lijn koppen en schoten van Kappenberg en Renee Troost gingen over of waren iets te zacht. Met 0-0 gingen de ploegen rusten.

Na tien minuten in de tweede helft werd een doelpunt van Vincent weer afgekeurd, wist de keeper een inzet van Kevin Dutheler in de 63e minuut te keren, bleven verschillende kansen onbenut, maar toen in de 82e minuut Kevin Vincent aanspeelde liep deze om de verdediging heen en scoorde op de rand van de zestien met links hard en laag de 1-0. SJC zat er in die periode al een beetje doorheen en kon weinig terugdoen.

In de 87e minuut blesseerde scheidsrechter Schellingerhout zich en kort daarna blies hij af.

Een mooie oefenperiode ligt achter ons, zaterdag begint tegen Hoek het echte werk.