Oefenwedstrijd Ter Leede 2 – Teylingen 1

OEFENWEDSTRIJD Ter Leede 2 – Teylingen 1 dinsdag 16-8-2016 19.30 uur

OOK TER LEEDE TWEE IS ER HELEMAAL KLAAR VOOR!

Dinsdagavond speelde Ter Leede 2 zijn vierde oefenwedstrijd, dit keer een echte thuiswedstrijd tegen zustervereniging Teylingen en ook deze vierde oefenwedstrijd won het team van Lagendijk met duidelijke cijfers, dit keer met 6-3 en dat levert bij elkaar het indrukwekkende doelsaldo op van 22 voor en vijf tegen. We zijn dan ook razend benieuwd hoe het team het in de reserve hoofdklasse gaat doen, maar dat zien we pas op 3 september als ze het uit opnemen tegen Excelsior Maassluis. Eerst aanstaande zaterdag de bekerwedstrijd tegen Westlandia (za) 2.

Het was dinsdagavond een pikante ontmoeting, want de spelers van beide teams kennen elkaar natuurlijk goed. Zo speelde Toon Zwetsloot tegen zijn broers Dirk en Jaap en zagen we bij Teylingen Tim Seegers , Sepehr Safi, Tom van der Vlugt, teruggekeerd op het oude nest en in de tweede helft Robin Hielkema acteren.

Beide teams wilden natuurlijk graag winnen, maar het was Ter Leede dat meteen het initiatief nam en al in de 5e minuut kon Marc de Kruijs alleen op het doel afgaan, maar wist de keeper zijn schot tot corner te verwerken. Een tweede kans kreeg Pascal de Ridder twee minuten later, maar het was Kevin Duthler die in de 11e minuut de 1-0 aantekende.

Twee foute terugspeelballen leverden geen doelpunten op, Kevin joeg de bal hoog over en ook die in de zestiende minuut werd tot opluchting van Jelle niet benut door Teylingen, maar toen keeper Glenn Teunissen een vrije trap in de 18e minuut niet klemvast kreeg kon Dirk Zwetsloot gelijkmaken. Drie minuten later maakte spits Duthler er met een daverend schot onderkant lat alweer 2-1 van en na de assist – of was het een mislukt schot – van Marc maakte Pascal de Ridder er in de 26e minuut 3-1 van.

Het tweede heerste was veel sneller, kreeg verschillende kansen – zo ging Marc in de 29e minuut op rechts door, maar kwam hij met zijn passen niet uit, vond Tony Schreurs even later na een combinatie met Youssef de keeper op zijn weg – maar pas in de 41 minuut werd het 4-1, toen, alweer, Kevin Duthler zijn tegenstander uitkapte en de bal in de rechterbovenhoek joeg.

Teylingen kwam in de tweede helft met Jaap Zwetsloot – die moest nog werken – wat feller uit de startblokken en al na vijf minuten maakte Jaap er 4-2 door de penalty te benutten die scheidsrechter Rick Turk Teylingen toekende. In het eerste kwartier van de tweede helft was Teylingen beter, maar hierna herpakte Ter Leede zich en in de 65e minuut passte linksback Khalid Salim el Abed op Marc en schoot deze diagonaal de 5-2 binnen.

Na één kans voor Teylingen en nog twee voor Ter Leede scoorde linksback Tim Seegers voor Teylingen de 5-3 en nadat Toon in de 76e hard overschoot en een knal van Lars de Ridder tot corner werd verwerkt, bepaalde de teruggewisselde Pascal de eindstand op 6-3.

Een terechte overwinning van het Tweede op Teylingen en het was nu beter op schot dan afgelopen zaterdag tegen een volstrekt machteloos SJC 2. Toen misten o.a. Tony Schreurs en Thierry van der Kooye mooie kansen en was het uiteindelijk de na de rust ingevallen Marc de Kruijs die zijn belofte om te scoren in de 90e minuut waarmaakte. Hij was de enige van Ter Leede die scoorde, maar door een eigen doelpunt van SJC in de 9e minuut – het leek alsof Jelle inkopte – was de eindstand toen (slechts) 2-0.

Aanstaande zaterdag 10.30 uur de bekerwedstrijd tegen Westlandia 2. Dan gaat het al echt om iets en kunnen we zien hoe productief het tweede is.