Rijnsburgse Boys JO9-1 – Ter Leede JO9-1 winst bij ongeslagen koploper

Ter Leede moest op bezoek bij de ongeslagen koploper van de 1ste klasse Rijnsburgse Boys (RBB). Tijdens het vorige bezoek aan het sportpark de Middelmors maakte RBB van de Ter Leede verdediging een gatenkaas en het doel achter keeper Sam werd een grote grabbelton. Maar liefst 8 keer moest hij de bal uit het net vissen. Bij deze tweede krachtmeting in Rijnsburg begon Ter Leede voortvarend. Tijn was scherp vanaf het eerste fluitsignaal en zijn afstandsschot verdween pardoes in het net achter RBB doelman Mika in de allereerste  minuut van de wedstrijd, 0-1. De koploper trok het spel naar zich toe en zette veel druk maar de Ter Leede verdediging met Bouwe hield redelijk eenvoudig stand. Door een snelle omschakeling stond spits Nick ineens vrij voor het doel aan de andere kant. In eerste instantie werd zijn inzet gestopt door de alerte RBB keeper maar in de rebound was hij succesvol, 0-2 in de 6de minuut. De RBB aanvallers, Nathan en Roel, probeerden met afstandsschoten de hechte Teylinger muur te slechten. Het zat ze niet mee want keeper Sam werd zelfs gered door de paal. In de 11de minuut was de assist voor linksback Daan, 0-3 voor Ter Leede. In de 18de minuut de assist van rechtsback Lars, 0-4. Binnen 12 minuten scoorde Nick een onvervalste hattrick, ruststand  0-4.

Man of the Match keeper Sam

Wat een comfortabele voorsprong leek zorgde toch voor de nodige spanning binnen de Ter Leede trainingsstaf. Ook in de uitwedstrijd tegen RCL was een ruststand van 0-4 niet genoeg gebleken voor de overwinning. Rijnsburgse Boys leek dit te beseffen en begon furieus aan de tweede helft. Die was nog geen 2 minuten oud en RBB Ruben wist het net te vinden, 1-4. De wederopstanding was echter van korte duur want 1 minuut  later wist Mats zijn directe tegenstander de bal te ontfutselen. Hij lanceerde Nick, 1-5. Rijnsburgse Boys bleef het proberen en weer werd hun inzet via keeper Sam en paal uit het doel gewerkt. De spelhervatting van keeper Sam belandde echter in de voeten van RBB Ruben. Hij twijfelde geen moment en ranselde de bal in het doel, 2-5 in de 27ste minuut van de wedstrijd. Beide teams brachten daarop hun laatste verse krachten in het veld. Bij Ter Leede werd Jason het slot op de deur terwijl Tijn de regie op het middenveld overnam. De uitblinker van RBB centrale verdediger Seth ging als extra stormram de aanval assisteren.  Dit pakte echter desastreus uit voor de thuisploeg. De rappe Ter Leede spitsen maakten optimaal gebruik van de nu geboden vrije ruimte en na meerdere schoten voorlangs wist Nick nogmaals te scoren in de 18de minuut alsook in de laatste minuut. In de tweede helft had Nick 17 minuten nodig om een echte hattrick te maken.

De onverwachte zege op de Krom tegen Katwijk vorige week werd voortgezet met een overwinning op Rijnsburgse Boys. Het gat met deze koploper is verkleind maar bedraagt nog altijd een onoverbrugbare 5 punten. Voor het kampioenschap van RBB is het verlies hoogstwaarschijnlijk niet meer dan een deuk in een pakje boter. Voor Ter Leede betekent  het een ongelooflijk goede hervatting van de competitie. De overwinning werd trouwens duur betaald door de Ter Leede assistent coach. Hij moest uit eigen zak de winstpremie betalen van friet en tosti’s. Company2wear verzorgde de sportdrank. Man of the Match was keeper Sam. Maar liefst 5x werd hij gered door zijn engeltje op de paal. Moegestreden viel hij ‘s-middags dan ook op de achterbank van de auto in slaap.

het wedstrijdverslag van RBB: JO9-1 leidt eerste nederlaag tegen uiterst effectief Ter Leede JO9-1

Een verbaasde en trotse vader /assistent coach.