Ter Leede F3 wint het Jaap Schaap toernooi

Het laatste optreden van Ter Leede F3 in seizoen 2015/16 was op het prestigieuze Jaap Schaap voetbaltoernooi op Sportpark de Roodemolen. Winst hier zou de slechte notering in de competitie snel doen vergeten. Maar tot onze grote schrik waren de tegenstanders in poule 1 oude bekenden. Namelijk de nummers 2, 4 en 5 van de 7de klasse respectievelijk Noordwijk F3, FC Lisse F7 en DOSR F2. Teams waartegen Ter Leede F3 pas op de allerlaatste speeldag het degradatie spook had kunnen afwenden. De poule des doods was verder aangevuld met een belofteteam uit Wassenaar, Graaf Willem II VAC F8. Een goede middenmoter ook uitkomend in de 7de klasse.

In de eerste poulewedstrijd werd het goede spel van de laatste competitiewedstrijden voortgezet. De eerste tegenstander, FC Lisse F7, werd vanaf het fluitsignaal onder druk gezet. Prompt wist Daan de score te openen in de 3de minuut van de wedstrijd, 1-0 voor Ter Leede. De vorige ontmoeting was een wedstrijd van Tranen en Doelpunten. Toen wisten de geel-blauwe bezoekers uit Lisse een 2-1 achterstand in 2 minuten om te buigen in een 2-4 overwinning. Maar vandaag was het een fabelachtige Floris die alle hoop van Lisse aan diggelen schoot. De eerste poulewedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met een 2-0 overwinning.

De tweede tegenstander was Noordwijk F3.  Een team dat ons in de competitie trakteerde op de grootste overwinning om ons vervolgens in de uitwedstrijd genadeloos af te straffen. We waren gewaarschuwd voor hun opkomende centrale verdediger Tijn en zijn luchtmacht. Maar ondanks deze waarschuwingen wist Noordwijk al snel te scoren, 0-1. Maar het was weer Daan die na een goede individuele actie de gelijkmaker wist binnen te tikken, 1-1. Vervolgens golfde het spel op en neer. Keeper Jason bleef koelbloedig en redde het punt oog in oog met de Noordwijkse spits. Terwijl Floris in de allerlaatste minuut nog een grote opgelegde kans had om de winnende goal binnen te schieten. Zijn inzet werd echter op fabelachtige wijze gestopt door de alerte keeper. Eindstand 1-1.

In de derde poulewedstrijd werd er onder luid gejuich van Feyenoord speler Alex Wagenaar eenvoudig gewonnen van Graaf Willem II VAC F8 met maar liefst 4-1. Doelpunten van Daan, en middenvelders Sam en Jason (2x). Na de wedstrijd was er een “meet en greet” met dit Feyenoord talent. In de dug-out van veld 2B beantwoordde Alex alle vragen van onze spelers. Ondertussen werd er voor de 6de keer gelijkgespeeld in poule 1. Een gelijkspel tegen DOSR F2 was daarom al voldoende om als winnaar van het Jaap Schaap Toernooi te eindigen. Gezien de vorige ontmoetingen moest dat mogelijk zijn (Hupsakee). Maar in de eerste minuut sloeg het noodlot toe. Centrale verdediger Lars was geblesseerd en keeper Jay anticipeerde helemaal verkeerd op het eerste beste schot. In de eerste minuut keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Het team herpakte zich daarna echter formidabel en uiteindelijk wist Floris nogmaals die ochtend het doel te vinden. De wedstrijd eindigde in een weer een 1-1 gelijkspel waardoor Ter Leede F3 poule winnaar was met een totaal van 8 punten. Noordwijk F3 eindigde zoals in de competitie weer als 2de met 6 punten.

Bram mocht als aanvoerder de beker in ontvangst nemen uit handen van de grootste Uk van Ter Leede, Ridder Jaap Schaap. Ryan zou de beker maandag mee naar school nemen. Terwijl Mats deze volgende week graag aan zijn opa en oma wilde laten zien.

Graag willen wij nogmaals de toernooicommissie van Ter Leede hartelijk bedanken voor de goede organisatie en ook Jaap.

c3ba4ab3-075d-444f-85e0-66c3c7271928