Ter Leede JO11-1 – Quick Boys JO11-2 2-2 (1-0) Waar is Lucky…

(van een onzer verslaggevers)
Waar het heel de week al aardig weer, de winter zijn opwachting maakt, en de ijskrabbers in de auto moeten liggen om de ruiten schoon te maken, moest de JO-11 selectie aantreden tegen oude bekende Quick Boys JO11-2. Een bekende uit de bekercompetitie, de ploeg ook waar van verloren was.

Met Achraf voor Xavier, die helaas moest afhaken met knieklachten. Begon TL in zijn vertrouwde opstelling. Martijn begon wissel. In het begin van de wedstrijd was het vooral aftasten tussen beide ploegen, mede ook door het gladde veld, (ik heb vernomen dat ze van Dancing on Ice een scout gestuurd hadden of er talenten tussen zaten), waardoor de ballen allemaal wat harder en minder secuur gingen dan normaal. Opvallend was ook het lengte verschil tussen beide ploegen, waarbij enkele spelers van de thuisploeg meerdere stappen moesten zetten tegenover 1 a 2 van de tegenstander.
Met een paar kleine mogelijkheden over er en weer is de wedstrijd redelijk in balans.

Uit een corner komt de thuisploeg op voorsprong. Milan neemt hem, Timo en Achraf zetten en blok en Rein kopt de bal bij de 2e paal binnen, 1-0. TL is hierna de bovenliggende partij. Maarten moet echter uit een uitbraak redding brengen op een schot van de linksbuiten van QB, maar doet dit bekwaam en Timo ruimt vervolgens verder op. Ook de backs, Kaya, Levi en Martijn schuiven regelmatig in en doen in de aanval goed mee. Een van deze aanvallen wordt ook bijna beloond. Levi speelt in op Kay, die legt keurig breed op Achraf, keeper redt en in de rebound raakt Achraf helaas de paal. Met nog een paar schietkansen, gaat de thuisploeg met 1-0 de rust in.

De Technische staf zet in de rust nog een paar puntjes op de spreekwoordelijke i en met frisse moed gaat de 2e helft beginnen.

In de 2e helft is TL duidelijk de bovenliggende partij. TL begint gelijk fel. Timo stuurt Milan met een fantastische bal gelijk weg richting de keeper, maar die reageert attent en Milan komt net tekort. Hierna nog een actie, waarbij de spits goed aanneemt met recht en met links uithaalt, maar de keeper van QB pakt hem wederom. Uit een corner probeert Timo de bal met de knie hem erin te krijgen, maar in een mêlee van spelers smoort de doelpoging.
Helaas geldt de voetbalwet hier wederom, als je zelf de kansen niet maakt, valt die aan de andere kant.
Balverlies achterin, waarbij QB de aanvaller vrij zet en deze Maarten met een lob passeert, 1-1.
De thuisploeg laat het er echter niet bij zitten, en geeft alleen maar meer gas om de winst te pakken.
Weer een mooi steekpass, om Milan, die wipt de bal over de keeper, maar de verdediger van QB loopt goed mee en voorkomt een treffer.
Uit een ingooi van Martijn om Milan, die geeft voor op Kaya, die kapt en draait en de bal belandt bij de goed meegelopen Levi, die kalm maar doeltreffend afrond, 2-1. De mannen laten zich echter niet zakken maar gaan goed door om de beslissing te forceren. Een fantastische bal van Levi op Milan, die keurig de keeper omspeelt, maar de laatste man loopt goed mee en redt op de doellijn en voorkomt hier de beslissing van de wedstrijd.
Helaas blijkt QB uiterst effectief deze ochtend, een tegenaanval, waarbij de aanvaller van QB met een mooie voetbeweging de bal achter Maarten schuift en de gelijkmaker op het bord zet, 2-2.

Toch zijn het de mannen van de thuisvereniging die de winst proberen te pakken. Kaya wordt op links goed diep gestuurd door Rein, maar schiet de bal aan de verkeerde kant van de paal. Martijn speelt de bal naar buiten, loopt zelf goed door, maar komt bij de voorzet net iets tekort om af te werken.
Rein speelt Milan nog een keer goed in, wil voorbij de keeper, maar die stopt hem met een overtreding. Hier had een penalty op zijn plaats geweest, maar helaas blijft de vrije trap staan, die net over wordt geschoten door Rein.
De tijd tikt hier in het nadeel van TL en we gaan richting het eindsignaal.
Bij de ultieme laatste aanval komt de bal bij Kaya, die behoudt het overzicht en zet Rein vrij, die kapt een verdediger uit, schiet op de goal maar de keeper redt, rebound valt voor de voeten van Milan, maar die schiet uit een moeilijk hoek nog snoeihard op de paal. De scheidsrechter fluit direct hierna voor het einde van de wedstrijd. De scheids was trouwens onopvallend aanwezig, wat een goed teken is, want dan is die meestal heel goed.
Teleurgesteld zijn de mannen in het resultaat, maar worden door de trainersstaf goed opgepept. Zeker de 2e helft was goed en met iets meer geluk, gogme en soms de juiste keuzes aan en zonder de bal, had de winst er ook zeker ingezeten. De instelling was echter zeer goed, en dat is toch een minimale vereiste. Volgende week weer een nieuwe kans.

Aanstaande zaterdag de wedstrijd tegen Katwijk JO11-3, op sportpark de Krom in Katwijk. De aftrap is om 09:30. Voorwaarts Ter Leede.