Ter Leede JO11-1 – Rijvogels JO11-1 Ongelukkige wissels nekt Rijnvogels

De eerste wedstrijd van het nieuwe beker seizoen was tegen de beste spelers onder 11 van Rijnvogels. Een voor Ter Leede geen onbekende tegenstander (Videoverslag). Ook dit team had in de zomervakantie een topper zien transfereren naar de grote broer in Katwijk. Ondanks dat onze trainersstaf pas sinds vorige week over een volledige selectie beschikte werden de bezoekers vanaf het eerste fluitsignaal goed onder druk gezet. In de derde minuut een afstandsschot van middenvelder Rein. Maar Rijnvogel keeper Boaz groeide uit tot een ware plaag van de Ter Leede voorwaartsen. Elk schot leek een eenvoudige prooi voor deze beer op de doellijn. In de 5de minuut de eerste tegenslag voor Ter Leede als linksback Levi met en een verstuikte enkel strompelend het veld verlaat. Met invaller Martijn bleven de Rijnvogels echter onder grote druk staan. In de 11de minuut dan eindelijk de verlossende voorsprong. Rein kopte de bal uit de corner van dichtbij binnen, 1-0. 4 Minuten later was de voorsprong verdubbeld naar 2-0. Kaya gaf een splijtende pass op Xavier die de bal aannam met de rug naar het doel. Al draaiende verschalkte hij de keeper in de verre hoek, 2-0. Dan na 23 minuten het eerste wapenfeit van de bezoekers uit een corner. Keeper Maarten leek gepasseerd maar Rein wist met een uiterste inspanning de bal voor de lijn weg te werken. Daarna werd in de tegenstoot de ruststand op 3-0 bepaald. Weer een shot van Xavier in de verre hoek. De tergend langzame bal kon door de inglijdende back gestopt worden maar de rebound van Milan verdween echter hoog in het doel, ruststand 3-0.

BOazV2
In de tweede helft een heel ander Rijnvogels. Door het inbrengen van 2 verse krachten namen ze bezit van het middenveld en binnen 5 minuten was de achterstand verkleind naar nog maar 1 doelpunt. Heel Ter Leede leek van slag maar het waren keeper Maarten en centrale verdediger Timo die hun team door deze moeizame fase heen sleepten. Ze hadden beiden al hun inzet nodig om de verdediging bijeen te houden. De rust werd pas hersteld na de laatste wissels aan beide zijden. Eindelijk werden de Ter Leede voorwaartsen weer bereikt. In de laatste minuut wist dan ook gelegenheid spits Levi uit de rebound te scoren, eindstand 4-2.