Ter Leede JO17-2 – Van Nispen JO17-1

Traditioneel heeft onze B2 het elk jaar zwaar tegen Van Nispen en ook dit jaar vormde geen uitzondering. De warming-up was matig en werd slap gedaan en was een opmaat voor de wedstrijdbeleving. We kwamen desondanks goed uit de startblokken en al in de 2e minuut na een prima combinatie tussen Jeffrey en Bas, gaf de laatste de kans aan Matthijs, mar hij trof geen doel. Ook daarna waren er wat kleine kansjes en kenden we zelf eigenlijk geen problemen, al kregen we wel steeds minder grip op de tegenstander, die in ander spelsysteem speelden. Desondanks wisten “wij” de 1 – 0 te maken door goed doorzetten van Daan. Eén minuut later was het echter alweer gelijk, omdat Van Nispenvrijstaand uit een corner binnen mocht koppen. Nog niets aan de hand, want even later werd Daan vrijgespeeld maar hij vond helaas de keeper op zijn pad. Spijtig genoeg scoorde Van Nispen opnieuw helemaal vrijstaand en weer koppend uit een corner op slag van rust de 1 – 2. Onze jongens probeerden na rust meer energie in de wedstrijd te leggen en dat resulteerde in aantal goede kansen. Zo kon een voorzet van Maurits net niet verzilverd worden, trof Maurits zelf met een poeier de lat en vond het schot van Pim, na een prima steekbal van Bas, de keeper op zijn weg. Ondertussen moest ook Tessa een aantal malen ingrijpen om erger te voorkomen, maar op een 3e corner die opnieuw mocht worden ingekopt had ook zij geen antwoord en stond het 1 – 3. Ondanks of juist door nog wat tijdstraffen over en weer gebeurde er verder niet veel meer en moesten wij onze wonden likken. Maurits is man of the match en mag als voorbeeld voor ons allemaal dienen voor de komende wedstrijden, dus mannen; niet zeuren over randzaken (scheids, shirts enz) maar altijd 100% geven, nooit opgeven en altijd doorzetten met een 100% focus op en in de wedstrijd, dan zit je bij winst óf verlies nooit met een kater in de kleedkamer. Tot zaterdag, dan weer een zware pot bij en tegen SJC.