Ter Leede JO9-1 – Katwijk JO9-1 Weer verlies voor Ter Leede

De inzet op veld 2B van sportpark de Roodemolen was de tweede plek in de competitie. Bezoeker Katwijk had hetzelfde aantal punten. Ondanks de barre weersomstandigheden begonnen de Kattukers goed aan de wedstrijd. De bal leek naar 3 minuten speeltijd al in de kruising te verdwijnen. Keeper Sam wist deze inzet te keren. Op de rebound had hij geen antwoord en ook back Lars kon de bal niet meer stoppen, 0-1 voor Katwijk. Hierna een feller Ter Leede dat probeerde de gelijkmaker te forceren. Het schot van middenvelder Tijn werd gestopt, de rebound van Nick spatte uiteen op de lat en het schot van Daan ging net over. De kansjes werden niet verzilverd en prompt wisten de bezoekers de voorsprong te verdubbelen na een goede combinatie over links in de 11de minuut, 0-2. Ter Leede bleef het met verse spits Jason proberen. Hij wist Nick te bereiken die oog in oog met de keeper finaal over de bal heen maaide. De doelman stond hierdoor op het verkeerde been en de bal leek tergend langzaam over de achterlijn te rollen. Maar de attente Katwijkse centrale verdediger bracht uitkomst en wist een doelpunt te voorkomen. Ook de paal hielp de katwijkse keeper Jayden zijn doel schoon te houden. 2 Minuten voor het rustsignaal dan toch nog een aansluitingstreffer voor Ter Leede. De hoekschop vloog rechtstreeks in het net, ruststand 1-2.

In de tweede helft trokken de katwijkers het spel naar zich toe en binnen 10 minuten hadden zij de voorsprong verdubbeld naar een onoverbrugbare 1-4. Bij het laatste doelpunt was wel doellijntechnologie nodig maar de scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip. Voorin kon  Ter Leede in de tweede helft maar moeilijk  een  vuist maken. Daarom werd de centrale verdediger Bouwe naar de aanvalslinie gedirigeerd. Door zijn harde werken en gesleur was er voor Ter Leede eindelijk weer eens een doelpoging. De beste kans was echter voor de bezoeker maar de dwarslat bracht redding. In de laatste minuut kon het verlies toch nog iets worden verzacht. Nick leek op weg naar het doel maar hij had oog voor de vrijstaande Mats. Zijn schot werd gekeerd maar via de borst van Nick verdween de bal alsnog in het doel, eindstand 2-4.

Katwijk nam op sportpark de Roodemolen niet alleen de tweede plek over van Ter Leede, zij verkleinde de achterstand op de koploper Rijnsburgse Boys tot 2 punten. RBB ging later die middag hard onderuit op het hockeyveld van Ajax Sportman Combinatie in Oegstgeest. Bij Ter Leede is de flitsende voetbalmachine van na de winterstop krakend tot stilstand gekomen. Hoogtepunt was wel het goede spel van Bouwe. Hij werd dan ook uitgeroepen tot Man of the Match.