Wedstijdverslag Ter Leede 2 – Smitshoek 2

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 2 – SMITSHOEK 2 zaterdag 20 maart 2017, 10.45 uur

MOOIE WINST VAN HET TWEEDE OP SMITSHOEK

’s Ochtends gaf ons tweede het goede voorbeeld door Smitshoek 2 met 3-0 te verslaan. Vlak voor de rust kon Joey van den Berg de 1-0 scoren, zo’n 10 minuten na de rust drong Smitshoek sterk aan en werd het een open strijd, maar toen aanvoerder Jelle Vooijs in de 80e minuut door een benutte penalty de stand op 2-0 bracht was het pleit beslecht en werd het in de extra tijd weer door Joey zelfs nog 3-0. Met 33 punten staat Ter Leede nu op doelsaldo tweede achter het ongenaakbare Excelsior M en dat is een mooie prestatie.

Ter Leede startte met de toen nog harde wind in de rug en dat bleek lang niet altijd een voordeel. In de achterhoede namen Colin Dofferhoff en Jordy Vierbergen de backposities in, op het middenveld Kevin Driessen naast Youssef, Melvin op tien en in de voorhoede Joey op negen met Melle de Louw en Pascal de Ridder rechts- en linksvoor. Hakan Bayram en Thierry van der Kooye waren doorgeschoven naar het eerste.

Het tweede kreeg in het begin al twee corners op links te nemen, in de 14e minuut moest de keeper van Smitshoek handelend optreden na een lange bal van Tom van Egmond op Kevin Driessen en zijn eerste echte kans kreeg deze twee minuten later, maar het rollertje dat hij produceerde ging rechts naast.

Hierna voetbalde Ter Leede wat mat, niet echt geïnspireerd verder, veel passes waren onnauwkeurig en Smitshoek kwam meer opzetten, maar doelman Glenn Teunissen stond gelukkig wel pal en in de 26e minuut kon hij een gevaarlijke voorzet van rechts prima onderscheppen.

Wakker geschud toog Ter Leede meteen erna weer ten aanval, Melvin ontving een pass, drong de zestien in, kreeg een duw, maar scheidsrechter Hooijer liet gewoon doorspelen en in de 35e minuut kon Kevin een mooie combinatie tussen hem, Youssef en Pascal net niet afronden en ook de doorbraak van Melle op rechts en zijn voorzet strandde op de keeper.

Aan de andere kant greep Jelle bij een uitbraak van Smitshoek goed in.

De eerste helft leek doelpuntloos te eindigen, maar in de 44e minuut drong Jordy Vierbergen het strafschopgebied in, ging daar neer, de scheidsrechter liet weer doorspelen, de defensie van Smitshoek aarzelde, de alerte Joey van der Berg profiteerde ervan, pikte de bal op en scoorde de 1-0 laag in de linkerhoek.

Na de rust heeft Ter Leede aanvankelijk de overhand, maar vanaf de 55e minuut neemt Smitshoek het initiatief over en we zien verschillende voorzetten van middenvelder Diego Staas, maar Glenn heeft ze alle klem! Beide coaches gaan wisselen en Tom Kroon komt er in de 63e minuut in voor Melvin, die voor het eerste gespaard wordt.

Smitshoek valt aan, maar Ter Leede scoort. De beste kans komt in de 72e minuut voor Melle na een prachtig balletje van Joey op hem, zijn lob is net te hoog en eindigt op het dak van het doel.

De 2-0 valt acht minuten later. Na een echte A1-combinatie gaat Joey in de zestien neer en nu wijst de scheids wel naar de stip en het is Jelle die de bal zo hard en laag in de uiterste linkerhoek schiet, dat de keeper, die de goede hoek kiest, er toch niet bij kan.

Hierna is de strijd gestreden. Kevin, die de hele wedstrijd, maar vooral de tweede helft zeer actief is, krijgt in de 87e minuut nog een kans, maar het wordt pas in de 92e minuut 3-0: een subtiele assist van Youssef op Joey, die omspeelt de keeper op snelheid en de bal verdwijnt met een wanhopige speler erbij in het net.

Direct daarop fluit de scheidsrechter af. Een prima winst, vooral als je bedenkt dat het niet eens de beste wedstrijd van het tweede was, maar de gedrevenheid van enkele spelers is hartverwarmend en als je kijkt hoe bijvoorbeeld Joey zich de laatste wedstrijden ontwikkelt, kun je vaststellen dat het eerste hem in de laatste fase van hùn strijd tegen Smitshoek heel goed had kunnen gebruiken. Maar wat niet is, dat komt!

Opstelling Ter Leede: Glenn Teunissen, Colin Dofferhoff, Jelle Vooijs ©, Tom van Egmond, Jordy Vierbergen, Kevin Driessen, Youssef Ait-El-houssi, Melvin van Stijn (63 Tom Kroon), Melle de Louw, Joey van den Berg, Pascal de Ridder

Scheidsrechter: M. Hooijer

Assistent-scheidsrechter: J.R. Westra (1e) en I. Olekli