Wedstrijdverslag Ajax 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG AJAX 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 29-10-2016 om 14.30 uur

NA FEYENOORD BINDT TER LEEDE OOK AJAX AAN DE ZEGEKAR

Na een actief begin komt Ter Leede terecht op voorsprong, waarna Ajax gaandeweg de eerste helft meer gaat aanvallen, zonder echt gevaarlijk te worden. In de tweede helft neemt Ter Leede het initiatief weer over, krijgt een paar mooie kansen en scoort in het laatste kwartier de 0-2 en met deze welverdiende overwinning op De Toekomst aanvaardt het de terugtocht naar de Roodemolen.

ajax-terleede

Op het tweede veld van Sportpark De Toekomst start Ter Leede met Jordy Vierbergen op de linksbackplaats, met Toon Zwetsloot op het middenveld, met Jeffrey Bok op rechts, Marc de Kruijs op links en met Vincent op tien achter Oussama Siali en dat laatste is ook voor Ajax verrassend en het duurt heel even voordat het zich erop heeft ingesteld en nummer 4 Deken Roy heeft doorgeschoven. Maar dan staat het in de 17e minuut al 0-1 door een mooi passje dat Oussama meekrijgt, waarna hij kapt, de bal geblokt wordt, maar Jeffrey Bok de bal schitterend inschiet. Dit zijn meteen ook de spelers die in het begin opvallen door hun actieve rol. Oussama had in de 3e minuut al net naast geschoten en Jeffrey onderscheidde zich door enkele mooie acties. Zijn directe tegenstander kan hem vaak alleen met overtredingen afstoppen.

Ter Leede heeft duidelijk het initiatief en het duurt tot de 19e minuut voordat we de eerste aanval van Ajax zien die wordt besloten met een schot van nummer 11 Bilal el Amrani dat Bogdan met de voet keert. Gaandeweg de eerste helft dringt Ajax meer aan, de laatste tien minuten loopt Ter Leede echt achter Ajax aan, maar echt doelgevaar ontstaat er niet voor Bogdan, die overigens weer een prima wedstrijd speelt, alle hoge ballen zijn zonder pardon voor hem. In de dertigste minuut scoort Ajax in buitenspelpositie, even daarvoor treffen een schot van Oussama en een kopbal van Arroyo na een pass van Kappenberg geen doel en dus gaan de ploegen met een 0-1 stand rusten.

Een na de rust ongewijzigd Ter Leede start weer aanvallend, op rechts komt Marc al na vier minuten twee keer achtereen goed door en in de 50e minuut krijgt Vincent uit een mooi passje een prachtige kans, hij komt alleen voor de keeper, maar mikt net te hoog en de bal gaat over. Een schot van Marc verdwijnt een minuut later net naast de rechterpaal, Vincent kan even later net niet bij zijn passje en dus staat het nog steeds 0-1.

In de 55e minuut krijgt Donny van der Dussen een mooie kans op de gelijkmaker, maar zijn schot gaat links naast en dat van Roy Deken in de 63e minuut verwerkt Bogdan tot corner.

In de 65e minuut brengt coach Smeets, die in de tweede helft ook al Bobby Bosma voor Bilal el Amrani wisselde, Stefano Seedorf in voor Donny van der Dussen, maar echt opvallen doet Seedorf niet, het is Ter Leede dat dwingender is met een schot van Oussama bij de eerste paal, de laatste mooie acties van Jeffrey op rechts voordat Jesse Dingjan hem vervangt, omdat hij waarschijnlijk toch last krijgt van de onbesuisde actie van Lars Middelwijk in de 23e minuut. Met nieuwe schoenen gaat Marc weer op links lopen, Jesse maakt zijn acties op rechts en na een blessurebehandeling van Tomas Arroyo valt de 0-2: Oussama krijgt in de zestien een passje, kapt, valt zelf, maar weet de bal nog door te spelen naar Vincent en die tikt het leer door en het verdwijnt tergend langzaam in de rechterhoek.

Dan is het gespeeld. Hakan komt de geblesseerde aanvoerder Boelee vervangen, Jordy gaat daardoor naar rechts, Kevin neemt de plek van Vincent in, een vrije trap en een corner van Mitchell, een voorzet van Toon Zwetsloot, het verandert niets meer aan de stand en na deze regelmatige overwinning keert Ter Leede huiswaarts en staat het nu op de vierde plaats door een één doelpunt beter doelsaldo dan Noordwijk.

Volgende week thuis tegen het Betuwse DFS. Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee © (80 Hakan Bayram), Tomas Arroyo, Ben van der Lans, Jordy Vierbergen, Oussama Siali (37 geel), Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg, Jeffrey Bok (72 Jesse Dingjan), Vincent Ammerlaan (75 geel,86 Kevin Duthler), Marc de Kruijs

Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman © (90 geel), Roy Deken, Lars Middelwijk (23 geel), Berry van ’t Land (79 Joost Hey), Reda Kharchouch, Donny van der Dussen (65 Stefano Seedorf), Rowendy Schoop, Stanley Akoy, Bilal el Amrani (46 Bobby Bosma)

Foto’s OrangePictures: Rob van Vliet