Wedstrijdverslag FC Breukelen 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG FC BREUKELEN 1 – VV TER LEEDE 1, zaterdag 28-01-2017 14.30 uur

STERKE TWEEDE HELFT BEZORGT TER LEEDE DE OVERWINNING

In de 55e minuut passt Mitchell Kappenberg op Vincent Ammerlaan, die de bal in de draai controleert, onmiddellijk uithaalt en de bal vliegt hard en zuiver in de linkerhoek, een beauty! Nul-Een, hij heeft met zijn tiende competitiegoal dit seizoen zijn totaal op 43 gebracht en is daarmee Florencio Cornelia gepasseerd op de topscorerslijst van Ter Leede van Voetbalnederland.nl. Hij heeft nog 12 wedstrijden om zijn totaal op vijftig te brengen en als hem dat lukt zal Ter Leede ook nog wel bovenin staan, maar dat is van later zorg. Met het doelpunt van Marc de Kruijs stelde het team van Wisman/Blankespoor in een sterke tweede helft de overwinning en de koppositie veilig.

Op een prima bespeelbaar kunstgrasbijveld zien de Ter Leede-supporters in een lekker zonnetje het team in de inmiddels vertrouwde opstelling starten en na de eerste corner van Breukelen is het Kappenberg die met een laag genomen vrije trap Oussama Siali in de zestien aanspeelt, die de bal vervolgens overschiet. Breukelen antwoordt met een kopbal van Marc Rutgers uit een corner, maar ook die gaat over. Doelman Turksma keert hierop in de 8e minuut een inzet van Kappenberg uit een voorzet van Marc de Kruijs, de eruit voortvloeiende voorzet van Jeffrey Bok bereikt Siali in de zestien, die wordt gevloerd, maar scheidsrechter Augustin vindt het niks, net zo min als het onderuitgaan van Vincent in de 22e minuut. Even daarvoor probeert Mitchell overigens nog een “Sliedrechtje”, maar deze keer mislukt zijn verre boogbal.

Een levendige start, Ter Leede heeft een overwicht, maar echte doelrijpe kansen komen er niet uit voort, het is net of een zekere gedrevenheid en precisie ontbreekt en bovendien blijkt Breukelen zijn huiswerk goed te hebben gemaakt. Buitenspelers Bok en De Kruijs worden fel op de huid gezeten en met lange ballen van achteruit probeert Breukelen de verdediging van Ter Leede – tevergeefs – te verrassen. Omdat ook een uitbraak van Toon Zwetsloot in de 27e en voorzetten van Marc in de 33e en later in de 44e minuut niets opleveren gaan de ploegen met de brilstand rusten, nadat Bogdan, de kersverse vader van een welgeschapen zoon, in de 41e minuut nog een keer risicovol komt uitlopen.

Na de rust zit trainer Wisman als één van de eersten klaar bij de dug-out, zijn ploeg is geïnstrueerd en moet het nu maar eens laten zien. En dat doen ze! Met een tandje erbij maken de spelers duidelijk dat ze willen doordrukken en al in de 49e minuut wordt de opgekomen aanvoerder Boelee op de rand van de zestien – of er net binnen? – neergelegd en schiet Kappenberg de toegekende vrije trap via een verdediger net over, kopt Tomas Arroyo uit de toegekende corner net naast en dat doet ook Siali in de 53e minuut uit alweer de derde corner na rust. Het is duidelijk, dat doelpunt moet komen en dat komt dan ook al twee minuten later als Vincent magnifiek afdrukt.

Ter Leede wil meer, het valt nu veelvuldig over de linkerkant aan en al twee minuten later moet doelman Turksma redden om een treffer van Siali uit een mooie aanval met Marc de Kruijs te voorkomen. Nadat aanvoerder Daniel Kops in de 61e minuut uit de draai heeft overgeschoten, levert alweer een prachtige combinatie op links de 0-2 op: Marc speelt Jona aan, krijgt de bal terug, geeft voor op Vincent in de zestien, zijn inzet wordt geblokt en het is de instormende Marc die met een hard en laag schot het vonnis voltrekt.

Breukelen moet nu komen. Beide coaches wisselen, Marc Simons vervangt Deen van Embricqs en Jesse Dingjan komt erin voor Jeffrey Bok. Er ontstaat voor Ter Leede meer ruimte om de score verder uit te breiden, maar een onbezonnen moment van Siali gooit roet in het eten. Na een aanslag op hem, kan hij zich even niet beheersen en hij kan met rood vertrekken. Jeugdige onbezonnenheid, het zij hem vergeven, maar het wordt helaas niet vergeten. Met Maurits Splinter voor Marc de Kruijs speelt Ter Leede de resterende tijd professioneel uit en na een laatste redding van doelman Constantin op een schot van Marc Simons fluit de goed leidende scheidsrechter Augustin af en kan Ter Leede na een sterke tweede helft met de volle winst terug naar Sassenheim.

Komende zaterdag thuis tegen RVVH. Tot dan!

Opstelling FC Breukelen: Nick Turksma, Rachid Moamedi, Jori van der Merkt (27 geel, 81 Dave Hensbergen), Mark Rutgers, Marc van Rees, Nino Scheenhart, Deen van Embricqs (69 Marc Simons), Ömer Özcelik, Daniël Kops ©, Rogier Gerritsen, Sam Osei (86 Roy Hom)

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©, Tomas Arroyo, Ben van der Lans, Jonathan Robertson, Oussama Siali ( 76 rood), Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg, Jeffrey Bok (68 Jesse Dingjan), Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs ( 85 Maurits Splinter)

Scheidsrechter: B. Augustin

Assistent-scheidsrechter: R.A. Hoffman (1e) en S.H.M. van Soest