Wedstrijdverslag Spijkenisse 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG SPIJKENISSE 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 15 april 2017 14.30 uur

SPIJKENISSE – TER LEEDE: THE PERFECT STEAL

SCOREN DAT IS HET HELE EIERETEN en op deze paaszaterdag ging dat Ter Leede het beste af terwijl Spijkenisse zich meer kansen schiep, maar ze niet benutte. Daardoor ging Ter Leede na een klassedoelpunt van Jeffrey Bok in de 42e minuut met de 0-1 voorsprong rusten en won het door de benutte penalty van Vincent Ammerlaan in de 91e minuut met 2-1 nadat aanvoerder Felino met een magnifiek afstandsschot in de 81e minuut de ploegen nog wel op gelijke hoogte had gebracht. En dus is Ter Leede lijstaanvoerder, maar is het afwachten of Achilles Veen maandag in Vlaardingen van Zwaluwen weet te winnen, want dan neemt het op doelsaldo de eerste plaats over.

Door de blessure van aanvoerder Boelee en twee schorsingen opgelopen in de onfortuinlijke bekerwedstrijd tegen DHC nam Jordy Vierbergen de rechtsbackpositie in en posteerde Renee Troost zich naast Tomas Arroyo in het centrum achterin en dat deed hij weer prima! Mitchell Kappenberg was wel van de partij, droeg de aanvoerdersband en voor de rest speelde ieder op zijn vertrouwde positie.

Hoewel het veld nog gemaaid en gerold was zagen we bij Ter Leede verschillende glijpartijen – hadden ze wel de juiste noppen onder – en in de 37e minuut kostte dat ook bijna een doelpunt toen Tomas Arroyo uitgleed en linkerspits Serginio van Axeldongen vrij baan kreeg om zijn twaalfde treffer te gaan scoren, maar het was doelman Constantin die met nu weer scherp zicht en een katachtige reactie zijn poging verijdelde.

Dit was niet de eerste kans voor Spijkenisse, want in de 6e minuut moest Bogdan al een gevaarlijk schot van middenvelder Eric Polet onschadelijk maken en in de 26e minuut had Mike van Dommelen met een leep balletje al de lat geraakt en wist Bogdan twee minuten later met zijn vingertoppen het schot van aanvoerder Felino via de lat tot corner te verwerken. Een gevaarlijke voorzet van rechtsback Etienne Mariana, wiens aanvalslust verder door Marc de Kruijs behoorlijk werd geneutraliseerd, ging voorlangs omdat geen Spijkenisser aanvaller ertegenaan wilde lopen.

Kortom Ter Leede had geluk, want zelf had het wel af en toe aardig aangevallen, maar toch geen echte kansen gecreëerd. In de 3e minuut zagen we een schotje van Vincent na een combinatie met Bok, in de 14e minuut een te zacht schot van Oussama Siali, die nog op zoek is naar zijn vorm van voor zijn schorsing, vier minuten later een mooie actie van Marc die naar binnen trok en Bok aanspeelde, wiens schot vervolgens mislukte.

Het was weer pech dat trainer Wisman in de 31e minuut moest wisselen: al na een kwartier blesseerde Joanathan Robertson zich aan de rechterknie en na nog een kwartier moest hij noodgedwongen plaatsmaken voor Hakan Bayram.

En dan valt in de 42e minuut het eerste doelpunt, maar het is Ter Leede dat scoort! Er komt een hoge voorzet op Vincent, de bal wordt weggekopt, Jeffrey Bok neemt de bal op de borst aan, controleert, haalt prachtig uit en de bal verdwijnt strak in linkerhoek.

Zo maar uit het niets een heel mooie treffer en daarna is Spijkenisse het even kwijt en hoor ik zelfs achter me zeggen “maak er dan voor de rust nog maar één”, maar dat is al te dol en met de 0-1 stand gaan de ploegen rusten.

Na de pauze komen Daan Bourgogne en Tim van Lijn erin voor Marco de Borst en Dustin Mijnders en verhuist aanvoerder Felino Jardim van het middenveld naar centraal achterin en van daaruit verdeelt en heerst hij en zet hij zijn ploeg aan het werk.

Maar In deze periode tot de blessurebehandeling van Kappenberg in de 75e minuut geeft Ter Leede Spijkenisse behoorlijk partij en krijgt het ook kansen. Het zakt wel in, maar de uitvallen zijn gevaarlijk. Al in de 48e minuut kan een vlammend schot van Arroyo zo uit de lucht genomen net aan geblokt worden door een speler en in de 61e minuut kan de opgekomen Jordy Vierbergen scoren als hij na een combinatie met De Kruijs en Bok wordt aangespeeld, maar er zit net te weinig overtuiging in zijn schot en het gaat helaas links naast.

Ter Leede laat Spijkenisse komen en dat krijgt uit een vrije trap tegen Hakan in de 71e minuut een mooie kans, maar het schot gaat rechts naast en daarna past trainer met Thomas den Boer voor Sander Barragan zijn laatste wissel toe en komt bij Ter Leede Kevin Duthler erin voor Oussama Siali. In de 79e minuut schiet Marc de Kruijs na een combinatie met Duthler en Bok en een mooie actie met zijn mindere rechtse en kan doelman Bijl het schot keren.

De gelijkmaker valt na drie corners in de 81e minuut als de bal bij aanvoerder Jardim belandt en hij ongehinderd mag aanleggen en zijn geweldige afstandsschot verdwijnt onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Spijkenisse wil natuurlijk meer en we noteren een schot van Van Dommelen, een kopbal recht in de handen van Bogdan van invaller Den Boer, maar geen score.

Dan doet in extremis Ter Leede het maar weer! Na een prima actie van Jeffrey Bok kan doelman Bijl zijn schot pareren, biedt hij echter de voor Kappenberg ingevallen Thierry van der Kooye de gelegenheid om de bal erin te lopen, maar wordt hij door Bijl dermate gehinderd dat scheidsrechter Paarhuis naar de stip wijst.

Penalty! En daarvoor hebben we Vincent Ammerlaan nog steeds en hij schiet de bal onberispelijk in de rechterhoek en Ter Leede leidt weer!

Kort hierop fluit de goed leidende arbiter af en kan heel Ter Leede de overwinning vieren!

Thuis was het Houdini op de Roodemolen, uit The perfect steal!

Volgende week op naar Gouda, naar De Jodan Boys! Voorwaarts Ter Leede!

Opstelling Spijkenisse: Dyron Bijl (90 geel), Etienne Mariana, Marco de Borst (46 Daan Bourgonje), Eric Polet, Marvin van der Pluijm, Mike van Dommelen (86 geel), Sander Barragan (74 Thomas de Boer), Serginio van Axeldongen, Felino Jardim ©, Vincent Verbond, Dustin Mijnders (46 Tim van Lijn)

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Jordy Vierbergen, Tomas Arroyo, Renee Troost,  Jonathan Robertson (31 Hakan Bayram), Toon Zwetsloot (33 geel), Mitchell Kappenberg © (88 Thierry van der Kooye), Jeffrey Bok, Oussama Siali (75 Kevin Duthler), Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: M.G. Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: J. van Eyden (1e) en V. Haarnack

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel