Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Smitshoek 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1- SMITSHOEK 1 zaterdag 18 maart 2017 14.30 uur

SMIDSKINDEREN VREZEN GEEN VONKEN

Ter Leede kwam op de Roodemolen overdonderend uit de startblokken, maar toen het de 1-0 voorsprong niet uitbreidde antwoordde Smitshoek door er heel kort op te zitten en dat resulteerde na 26 minuten in de gelijkmaker. Direct na de rust startte Ter Leede weer goed, kreeg kansen, maar nu viel het doelpunt niet en Smitshoek dat met een punt al tevreden was kwam zowaar in de 83e minuut op voorsprong, maar moest toch met een gelijkspel genoegen nemen toen Vincent Ammerlaan een penalty wegens hands onberispelijk benutte. Weer geen winst voor Ter Leede 1 tegen Smitshoek 1 daar waar het tweede ’s morgens met een 3-0 winst op het tweede van Smitshoek het goede voorbeeld had gegeven.

De eerste aanval is het al raak, na een kopbal van Jonathan Robertson op Marc de Kruijs speelt deze Jeffrey Bok op rechts aan en scoort hij via de rug van rechtsback Romain van Bruggen zijn achtste en staat Ter Leede met 1-0 voor. Meteen na de erop volgende aftrap komt Marc weer op links door, speelt Jeffrey opnieuw aan maar nu gaat diens schot over.

Dat wordt trainer Frehe te gortig en hij begint zijn ploeg en vooral zijn rechtsback fel aan te manen om er kort op te zitten en gaandeweg heeft dat effect en beginnen de IJsselmondenaren Ter Leede af te jagen en al in de 7e minuut moet Ben ten koste van een corner een doorgebroken speler stoppen en in de 13e minuut lost de behendige linkerspits Alex Rekondie – nadat hij in buitenspelpositie mag doorgaan? – zijn eerste schot dat echter links naast gaat en even later onderschept Bogdan een voorzet, lost vallend de bal, maar scheidsrechter Puts fluit voor een overtreding.

Ter Leede antwoordt door een voorzet van Marc de Kruijs in de 18e minuut op Bok die nu over kopt, maar toch al offside stond, en een mooi schot van Mitchell Kappenberg dat doelman Mike van de Wijngaard knap tot corner verwerkt. Het zal zeker niet zijn laatste redding zijn, hij keepte een prima wedstrijd.

De gelijkmaker valt in de 26e minuut door Alex Rekondie nadat even tevoren Damian van den Oever al rakelings had overgeschoten en een fel Smitshoek mag al twee minuten later op de rand van de zestien een vrije trap nemen die Bogdan wegstompt. In de resterende tijd tot de rust noteren we nog een schot over van Tomas Arroyo, een knappe pass van Kappenberg op De Kruijs en een mooie actie, maar resulterend in een te gemakkelijk schot van Jeffrey Bok, een counter van Smitshoek en een prachtig schot van Marc in de 45e minuut dat de keeper – weer – tot corner verwerkt. Met de gelijke stand gaan de ploegen rusten.

Ter Leede start de tweede helft gedreven en uit een goede voorzet van Jesse Dingjan ontstaat een corner op rechts en kopt Jona Robertson in en via Jesse belandt de bal in de handen van doelman Van de Wijngaart. Een echte kans krijgt Jona in de 48e minuut, maar nu kopt hij over en zijn schot in de 51e minuut is weer voor de keeper en ook dat in de rebound van Jesse is een prooi voor hem.

In de 56e minuut kan Vincent scoren uit een voorzet van Kappenberg, maar de bal gaat naast omdat hij het leer met het hoofd slechts schampt en ook de kopbal van Jesse keert de doelman. Een schot van Jesse na een mooie actie gaat links naast en een harde knal van Vincent wordt in de 66e minuut door een speler geblokt.

Kortom, geen score voor Ter Leede.

In de 74e minuut komen Thierry van der Kooye en Renee Troost erin voor Marc en Mitchell en acht minuten later vervangt Melvin van Stijn Jesse en dat doet hij in de korte tijd die hem gegund is best goed.

In de 83e minuut komt Smitshoek op voorsprong, geheel volgens het principe dat als aanvallende partij niet scoort de tegenstander dat dan maar doet: een slim passje op invaller Verburg wordt met een mooi lobje een doelpunt omdat Bogdan zich – uitlopend – zelf uitschakelt.

De koploper onderuit in eigen huis! Dat nooit! Ter Leede gaat nu voor een punt en dat lukt in de 85e ook nog als Jeffrey Bok op rechts doorkomt, voorgeeft en de linksback glijdend hands maakt en Vincent de toegekende penalty keihard in de rechterhoek schiet.

In de slotminuten grijpt aanvoerder Boelee die net als man-van-de-wedstrijd Jonathan Robertson weer een prima partij speelt uitstekend in en zet zijn voorwaartsen weer aan het werk, maar het is tevergeefs, de tijd is te kort om nog te kunnen scoren en Ter Leede moet genoegen nemen met een punt en is door de winst van Achilles Veen koploper af.

Volgende week de kraker uit tegen Noordwijk dat door het 2-0 verlies tegen RVVH uit zelfs drie punten verspeelde. Beide ploegen zullen willen/ moeten winnen om bij te blijven.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©, Tomas Arroyo, Ben van der Lans,  Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg (72 Renee Troost), Jeffrey Bok, Jesse Dingjan (82 Melvin van Stijn), Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs (72 Thierry van der Kooye)

Opstelling Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Romain van Bruggen, Trecy Kapata (46 Joren van der Linde), J.M. Oomsen ©, Patrick Fonseca (88 geel), Zepp Jacobs, Gillomar Leona (S. Verburg), Damian van den Oever (86 Nick van Katwijk), Laurens Visser (63 geel), Erwin Bravenboer, Alex Rekondie

Scheidsrechter: K. Puts

Assistent-scheidsrechter: J.A. Koornneef (1e) en D. de Groot

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel