Wedstrijdverslag Ter Leede 2 – Excelsior Maassluis 2

KORT WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 2 – EXCELSIOR MAASSLUIS 2

Zaterdag 28-01-2017. 10.30 uur

Scheidsrechter L.W.M. Apperloo

HET TWEEDE REDT HET NIET TEGEN DE AANSTAANDE KAMPIOEN

Na een moeilijk begin begon het bij het tweede beter te draaien, waren de ploegen gelijkwaardig en dat leidde in de 37e minuut zelfs tot een voorsprong voor de thuisploeg, maar een goed genomen vrije trap zorgde kort voor rust voor de gelijkmaker. Na de rust was Excelsior Maasluis de betere ploeg, het kwam al na zeven minuten op voorsprong en kort voor tijd wist de bij vlagen onnavolgbare Furtado Oliveira de 1-3 te scoren. Ter Leede speelde zeker niet slecht, maar kon tegen een sterk Maassluis dit keer niet voor een verrassing zorgen.

De openingsfase was voor Excelsior M., de snelle en behendige Oliveira kon vanaf links al enkele keren gevaarlijk voorgeven op Jeremy Moreno en pas in de 12e minuut kreeg voor Ter Leede Kevin Duthler zijn eerste kans toen de bal door slecht uitverdedigen zo in zijn voeten werd gespeeld, maar doelman Smit keerde zijn inzet. Hierna was Ter Leede beter en na een korte corner ontstond er een scrimmage voor het Excelsior-doel, die niets opleverde.

Hierna kon Oliveira in de 19e en 22e minuut weer twee keer voorgeven op Moreno en schoot de linkerspits in de 29e minuut uit een vrije schietkans naast.

Een mooie combinatie tussen Kevin en Melvin van Stijn in de 35e minuut en een erop volgende worsteling voor het doel was de voorbode voor de 1-0 in de 37e minuut toen Kevin Duthler in twee keer de bal in het doel wist te koppen.

Toch ging Ter Leede niet met een voorsprong de rust in. In de 41e minuut kende de arbiter Maassluis een vrije trap toe links op de rand van de zestien en aanvoerder Belic schoot de bal fraai langs de muur in de linkerhoek.

Na de rust viel al in de 52e minuut de 1-2. Eerst wist Ruben van der Does een schot van rechterspits Moreno nog te keren, maar in dezelfde minuut was de inzet van Zackaria Doumajd uit een pass van de opgekomen centrale verdediger hem te machtig.

Ter Leede antwoordde met een mooie aanval in de 58e minuut en drie minuten later werd Melvin echt getorpedeerd door Daniël Furtado Oliveira en die had geluk dat hij geen rood maar slechts geel kreeg, want dan had hij in de 89e minuut nooit de 1-3 kunnen scoren. Melvin hield duidelijk last en moest zich in de 77e minuut door Thierry van der Kooye laten vervangen. Daarvoor kwam ook Lasse van Wijk de geblesseerde Colin Dofferhoff vervangen en Joey van den Berg Lars de Ridder.

Verschillende aardige aanvallen, onder andere een mooie met Renee Troost en corners leverden Ter Leede geen rendement op en het was Excelsior dat door een mooie solo van Oliveira de eindstand op 1-3 bepaalde.

Ter Leede verweerde zich goed tegen een tegenstander die de meeste aanspraak kon maken op de punten. Uit hun grote vreugde na afloop bleek toch hoe beducht ze waren geweest voor Ter Leede, dat uit nog een gelijkspel had afgedwongen.

Volgende week uit tegen Capelle weer nieuwe kansen voor ons Tweede.

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does, Colin Dofferhoff (65 Lasse van Wijk), Jelle Vooys ©, Renee Troost, Kevin Driessen, Tom van Egmond (27 geel), Melvin van Stijn (76 Thierry van der Kooye), Youssef Ait-El-Houssi, Lars de Ridder (70 Joey van den Berg), Kevin Duthler, Pascal de Ridder