Wedstrijdverslag Ter Leede – Hoek

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – HSV HOEK zaterdag 20 augustus 2016 14.30 uur

TER LEEDE WINT MET SLECHTS 1-0 VAN HOEK

Ondanks een groot veldoverwicht van de thuisclub, meer balbezit en meer kansen bleef het spannend op de Roodemolen omdat Ter Leede pas in de 71e minuut op voorsprong kwam, en dat kwam vooral omdat doelman Jordi de Jonghe uitstekend keepte en ditmaal steeds goed uittrapte. Doordat Ter Leede niet meer afstand nam probeerde Hoek nog gelijk te komen, maar heel gevaarlijk werd het niet meer al claimde de ploeg nog wel een penalty wegens hands. Zonder punten aanvaardde Hoek de terugreis naar Zeeuws-Vlaanderen.

Na de minuut stilte ter herdenking van clubman Wout Roor startte Ter Leede met de straffe wind in de rug  voortvarend en al in de 2e minuut zag Oussama Siali na een mooie actie op links zijn schot net naast de rechterpaal verdwijnen en in de 9e minuut testte Ronnie Verplancke op aangeven van Mitchell Kappenberg keeper Jordi de Jonge met een keihard schot.

Het overwicht was duidelijk, na 29 minuten nam Ter Leede al zes corners, maar doelpunten kwamen er niet uit voort, ook niet in de 22e minuut toen Jeffrey Bok perfect Oussama bediende, deze doorging en met een vlammend schot de deklat geselde.

Hoek probeerde af en toe iets terug te doen, we noteerden een voorzet van rechts en één van links in de 8e minuut en een counter in de 18e toen Tomas Arroyo naar voren was opgestoomd, maar veel gevaar leverde dat niet op.

In de 30e minuut schiet Maurits Splinter uit een vrije trap – na een fout op centrale verdediger Renee Troost, die weer een prima partij speelde – keihard op doel, keeper De Jonge glijdt wat uit, maar weet er nog net een corner van te maken, in de 35e minuut schiet een Hoekspeler over, levert een voorzet van Vincent niets op, krijgt Ronnie in de 44e minuut geel en gaan de ploegen met 0-0 rusten.

Na de thee – Jesse Dingjan heeft Ronnie vervangen en even later bij Hoek Armand Doka voor Leonardo Cirilo Viera Faioli – komt het eerste wapenfeit in de 52e minuut van linksback Hakan Bayram: zijn keiharde schot van zeker dertig meter ketst van de lat op de rug van doelman De Jonghe en alleen door de harde tegenwind rolt de bal niet over de lijn en kan hij de bal op tijd pakken. Drie minuten later soleert Vincent door de verdediging, maar weet de keeper weer met een snelle linkerbeenreactie de 1-0 te voorkomen en weer drie minuten later pakt hij het afgeweken schot van Oussama Siali. Het wordt diens laatste opmerkelijke actie, want in de 68e minuut komt Tony Schreurs hem vervangen en die probeert zich direct te laten gelden, want uit een pass van Jeffrey Bok schiet hij over, maar zijn corner van rechts in de 71e minuut wordt een echte assist: Vincent kopt bij de tweede paal in en die bal is zelfs doelman De Jonghe te machtig en eindelijk staat het 1-0.

Tragisch is het dat al na elf minuten Tony wegens een liesblessure weer gewisseld moet worden. Ben van der Lans neemt zijn plek op het middenveld in. Ook Hoek wisselt voor de derde maal, Bjarne de Vreeze komt erin voor Maltaganger Guillaume Clinckenmaillie en de ploeg probeert aan te dringen, krijgt een vrije trap te nemen en een corner, maar de verdediging van Ter Leede geeft geen krimp, alleen roept Hoek om een penalty, omdat Mike de bal op de hand heeft gekregen, maar scheidsrechter Boringa wil daar niet aan en kort daarna fluit hij af en heeft Ter Leede de eerste, dik verdiende punten, binnen.

Ter Leede speelde aanvallend goed, de verdediging staat, maar één doelpunt uit zeven kansen, dat kan nog beter!

Volgende week naar Haaglandia en we zijn benieuwd waar we dan staan!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee (aanv.), Tomas Arroyo, Renee Troost, Oussama Siali (68 Tony Schreurs (79 Ben van der Lans), Ronnie Verplancke (44 geel, 46 Jesse Dingjan), Mitchell Kappenberg (23 geel), Vincent Ammerlaan, Jeffrey Bok , Maurits Splinter

Opstelling Hoek: Jordi de Jonghe, Alexander Embrechts, Thomas van Renterghem, Fabian Wilson (aanv.), Lionel Fitsch, Birgen Martens, Guillaume Clinckenmaillie (81 Bjarne de Vreeze), Leonardo Cirilo Viera Faioli (48 Armand Doka), Kyle Doesburg, Oleksandr Beshliaha (60 Josimar Pattinama), Nathaniel Lagrou

Scheidsrechter: J.J. Boringa

Assistent-scheidsrechter: B.S. Lampers (1e) en mevr. D.G.H. Snoeren