Ter Leede – Quick Boys (update)

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – QUICK BOYS zaterdag 30-01-2016 14.30 uur (foto Hans Schalk)

DE 0-2 WERD HET BREEKPUNT

Toen Robert Steemers op 25 april 2015 op Nieuw-Zuid met zijn doelpunt in de 40e minuut Ter Leede de winst bezorgde zagen veel Quick Boysfans hierin een lichtpunt in een tegenvallend seizoen, want uitgerekend deze speler kwam naar Quick Boys. In september lukte het tegen Ter Leede nog niet, maar op de Roodemolen bewees hij zaterdag met zijn twee doelpunten en een assist zijn waarde.

Zo was het met de 0-3 van Yordi Teijsse ex-Ter Leede dat Ter Leede de das omdeed.

Ter Leede, met de wind mee, startte zoals gewoonlijk goed, kreeg al in de 3e minuut een corner die kort, maar niet goed werd genomen en tot de 23e minuut wogen de ploegen tegen elkaar op, alleen Youssef leed op het middenveld tot ongenoegen van Henk Wisman een paar maal balverlies. In de 11e minuut gaf rechtsback Henry Opoku in paniek een corner weg en verkeerd uitgooien in diezelfde minuut van doelman Martijn de Zwart bood Selmo Kurbegovic een prachtige kans om de score te openen, maar de keeper pareerde zijn schot en ook de rebound ervan. Bij balverlies op het middenveld in de 19e minuut liep Bogdan attent uit, maar het was toch al buitenspel.

In de 23e minuut liet Yordi Teijsse zich voor het eerst gelden met een onverwacht schot van rechts dat de lat scheerde en een minuut later kopte hij uit een voorzet schitterend in, kon Bogdan stijlvol redden, maar was Robert Steemers er als de kippen bij om de rebound erin te lopen en stond Quick Boys met 0-1 voor.

Hierna creëerde de blauwwitten een overwicht en beperkte Ter Leede zich jammer genoeg tot tegenhouden, want iets meer brutaliteit en durf hadden best gekund. Nu waren de kansen vanzelfsprekend voor Quick Boys, maar noch Anthony van Bentem – in de 32e minuut naast na een mooie voorzet van Milan Hoek – noch Mohamed El Osrouti die vier minuten later na een kaats alleen op doel af ging kwamen tot scoren en ook Yordi schoot in de 42e minuut na aangeven van weer Milan Hoek voorlangs en dus gingen de ploegen met de 0-1 stand rusten.

Met junior Marc de Kruijs op links voor Youssef begon Ter Leede uitstekend, het zette druk en al in de 52e minuut kreeg Selmo zijn tweede prachtige kans, maar zijn inzet verdween links naast het doel een na een mislukte uitbraak van Quick Boys counterde Ter Leede en schoot Kurbegovic net over. In deze fase had Ter Leede kunnen en moeten gelijkmaken, maar het doelpunt viel in de 61e minuut aan de andere kant. Ben van der Lans werkte een bal hoog weg, door de wind bleef de bal binnen, Ter Leede stond erbij en keek ernaar en op links gingen twee Quick Boys spelers door, één zette hard en laag voor en Robert Steemers liep ertegenaan en scoorde zijn tweede, een lucky goal, maar hij telt wel.

Dat was de genadeklap en vanaf dit moment deelde Quick Boys de lakens uit, hoewel een voorzet/schot van rechts van Mike Dam in de 63e minuut keeper Zwart nog wel tot een uiterste redding dwong. Een terugspeelbal van Kewal ging net naast, Yordi kopte in dezelfde 70e minuut net over, maar een minuut later scoorde hij de 0-3, zijn zestiende treffer en in de 77e minuut werd het door Joey Ravensbergen 0-4.

Beide trainers hadden inmiddels gewisseld. Thierry van der Kooye verving Ronnie Verplancke, Gerard Aafjes kwam erin voor aanvoerder Delano à Cohen, Jesse Driebergen voor Sahadewsing en in de 85e minuut kwam spits Thomas de Vries nog El Osrouti vervangen. Voor de stand maakte dat niets meer uit. Ter Leede mocht in de 89e minuut nog één keer aanvallen om de eer te redden, maar toen dat niet lukte floot de uitstekend leidende scheidsrechter Ruud Bossen af en had Quick Boys de koppositie behouden en het clubrecord van tien achtereenvolgende competitieoverwinningen bereikt.

Dit verlies tegen een tegenstander die in zo’n sterke fase zit kwam natuurlijk niet onverwachts en Ter Leede moet nu over veertien dagen tegen Deltasport maar proberen om zijn positie op de ranglijst te verbeteren. Maar ook dat is geen sinecure.

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee , Stanley Raydell Kewal ©, Jonathan Robertson, Mitchell Kappenberg, Selmo Kurbegovic, Mike Dam, Ronnie Verplancke( 21 geel, 71Thierry van der Kooye), Vincent Ammerlaan , Youssef Ait-El-houssi (46 Marc de Kruijs), Ben van der Lans

Opstelling Quick Boys: Martijn de Zwart, Henry Opoku, Anthony Bentem, Mohamed El Osrouti (85 Thomas de Vries), Milan Hoek, Yordi Teijsse, Robert Steemers, Delano à Cohen © (77 Gerard Aafjes), Jerghinio Sahadewsing (81 Jesse Driebergen), Dennid van der Plas, Joey Ravensbergen

Scheidsrechter:               R. Bossen

Assistent-scheidsrechter: J.W. Baas (1e) en S. Rozemeijer

TV-samenvatting Michel van Delft: Ter Leede TV

TV-samenvatting: Quick Boys TV

Foto’s HP Pro Sport Pics: Facebook Hans J. Schalk / Foto’s / Albums / TER LEEDE 1 – HOOFDKLASSE 2015-2016

Foto’s Orange-Pictures: Pieter Platteel