Ter Leede blijft kalm en positief ondanks derde nederlaag op rij

Een artikel met bovenstaande titel kan men lezen op de website van het Leidsch dagblad. Het is gepubliceerd door de heer Mart Spierdijk en staat sinds gisteren hun de website.

 

De drie nederlagen en de bijbehorende daling op de ranglijst van Ter Leede baren zorgen. Tenminste, op papier. Trainer Steef Roodakkers en zijn ploeg bleven, ook na de 2-1 nederlaag van zaterdag bij de Ajax amateurs, kalm en positief.

,,Als je de wedstrijden ziet, dan is er niet zo heel veel om je zorgen over te maken’’, begon Roodakkers. Tegen koploper Sparta Nijkerk (0-4 verlies) speelde de onterechte rode kaart van Ian van Otterlo een cruciale rol. Tegen topploeg DVS ’33 (1-2 nederlaag) kwamen de Sassenheimers goed voor de dag en ook in de wedstrijd op de Toekomst speelden de bezoekers eigenlijk een sterke pot. ,,We waren zeker de eerste helft de dominante ploeg. We gaven bijna niets weg en we maakten een heel mooie goal’’, aldus Roodakkers.

Het doelpunt van Robbert Steemers was van grote schoonheid, omdat er twee mooie passes van Joey van den Berg en Ian van Otterlo aan vooraf gingen. ,,Het was steeds één keer raken en Steemers kwam vervolgens goed voor zijn man. Ik zat te genieten’’, vertelde Roodakkers.

Na rust lukte het Steemers niet om met een van de twee grote kansen die hij kreeg de wedstrijd in het slot te gooien. ,,Ik denk dat ze er allebei in moesten. Nu kregen wij met een van richting veranderde vrije trap lullig de gelijkmaker om onze oren’’, baalde Roodakkers.

In de slotfase leek Ter Leede vervolgens nog goed weg te komen toen keeper Daan Prins een strafschop stopte. De wedstrijd duurde echter uiteindelijk toch een minuut te lang voor de Sassenheimers. ,,Heel zuur. Deze pot had zeker punten op moeten leveren, daar was iedereen het over eens’’, zei Roodakkers, die verder het belang van de komende twee wedstrijden aanstipte. ,,We zakken op de ranglijst, al staat het dicht op elkaar. Tegen VVOG en GOES is resultaat heel erg belangrijk om niet verder omlaag te hoeven kijken.’’