Ter Leede flitst uit de startblokken en vergroot de zorgen voor VVSB – – Leidsch Dagblad

Een artikel met bovenstaande titel kan men lezen op de website van het Leidsch dagblad. Het is gepubliceerd door de heer Ron Hoogendam.

“Het kwakkelende VVSB was voornemens om er tijdens de onvervalste bollenstreekderby met het eveneens grillige Ter Leede een prachtige zaterdagavond van te maken met een goed resultaat.

Iedereen was er klaar voor en de sfeer was navenant. Maar nadat de kruitdampen waren opgetrokken waren de loftuitingen, net als in de met 2-0 gewonnen heenwedstrijd, voor de Sassenheimse ploeg, die zich na de 3-4 zege van alle kanten liet knuffelen.

De spelers en en aanhang van de geelrode formatie van Steef Roodakkers wisten op de doelpuntrijke avond niet wat ze meemaakten. Alles wat bij Ter Leede in de laatste drie duels misging werd op De Boekhorst in de eerste dertig minuten volledig gecompenseerd. ,,We hebben met discipline gevoetbald en prima verdedigd. Vandaag klopte bijna alles’’, glunderde Roodakkers,.

Voor VVSB kwam de nederlaag hard aan, zeker nu Ter Leede een gaatje van vier punten heeft geslagen en nummer vijftien DOVO na de winst op drie punten is gekomen. VVSB-trainer Richard Plug kon het allemaal weer niet bevatten ,,De gifbeker moet inderdaad helemaal leeg. We wilden scherp beginnen, de sfeer was goed. En dan krijg je binnen een minuut de 0-1 om je oren. Dan de 0-2, een cornerbal die zomaar tussen twee man invalt. Dat zijn pupillenfouten. En bij de 0-3 na een half uur staan we tactisch niet goed op het middenveld waardoor er een gat valt door de ruimte die we weggeven. Dan is die wedstrijd in feite gespeeld.’’

Na nog geen minuut peerde Robert Steemers uit een voorzet van Jeffrey Bok de bal fraai in de verre hoek achter de verbouwereerde Ruben Valk. Ter Leede kreeg er, zo bleek, vleugels van en de thuisclub verkrampte. Bijna alle snel uitgevoerde combinaties zagen er verfrissend uit. In de persoonlijke duels waren de bezoekers eveneens heer en meester. Voor linkervleugelverdediger Jelmer Vijlbrief was de strijd na tien minuten gestreden want nadat er een speler op zijn voet was gaan staan kon de VVSB-er niet meer verder. Gino Demon was zijn vervanger, maar de invaller kon niet verhinderen dat zijn ploeg na 21 minuten op 0-2 was gekomen.

Datt gebeurde uit een corner van Bok die bij de eerste paal zomaar binnengelopen kon worden door Joey van den Berg. Bij VVSB, zonder de nog geschorste Peter Verhoeve en de niet fitte op de bank begonnen Felitciano Zschusschen leek er niets te lukken, want zelfs een goede inzet van Tim de Rijk werd op de doellijn door Mike Boelee weggekopt.

De honger bij Ter Leede was nog niet gestild want uit een gesmeerde aanval opgezet door Toon Zwetsloot legde uitblinker Jordly Petronia de bal panklaar voor Van den Berg die zijn tweede doelpunt ko maken. ,,De tweede was een echte spitsengoal, maar ze stonden wel te slapen. Dit smaakt naar meer’’, aldus Van den Berg. ,,Deze wedstrijd was voor beide teams een enorm belangrijk. Wij begonnen erg scherp en waren er ook op gebrand om te winnen. Dit is een collectieve prestatie.’’

Het thuisfront probeerde in de rust met het nummer van Jan Smit (’Vrienden voor het leven’) de moed erin te houden. Maar ook in het tweede gedeelte behielden de Sassenheimers de controle. Na pakweg een uur was Plug het zat en mochten de tegenvallende De Rijk en Mo El Osrouti plaats maken voor Wout Heemskerk en Zschusschen. Ties Evers mikte op de paal en Bert Steltenpool stuitte in de rebound op de jonge doelman Daan Prins.

Kort daarop was een afstandsschot van Zschusschen Prins wel te machtig: 1-3. VVSB voerde de druk op maar gaf achterin zoveel ruimte weg waardoor de koud ingevallen Noah Marti de 1-4 kon fabriceren. Drie minuten later en op slag van tijd, stond het pardoes 3-4 door treffers van Loyd Van der Wilden en weer Zschusschen.

,,Na rust hebben we opportunistisch gespeeld’’, zei een balende Plug. ,,Het was alles of niets, maar we hebben verzuimd om eerder de 1-3, een grote kans voor Steltenpool, te maken. Dit is een ploeg die murw gebeukt is en dat komt door een gebrek aan kwaliteit en fouten.’’