Wedstrijdverslag DVS ’33 Ermelo – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG DVS ’33 ERMELO – TER LEEDE

Zaterdag 15 april 2023 15.00 uur

TER LEEDE KEERT OOK UIT ERMELO PUNTLOOS TERUG

Elfde minuut. Een schot, een streep: de gelijkmaker 1-1. Geroemd werd zaterdagavond de 1-0 van Mica Pinto in de wedstrijd van Sparta tegen Heerenveen: onhoudbaar en uit een onmogelijke hoek van links. Wel, het projectiel van Marc de Kruijs was uit dezelfde hoek, maar zelfs nog iets verder weg. Een beauty die uit de lucht komt vallen.

Het geeft de Ter- Leedeburger weer wat moed na de snelle 1-0 achterstand, door ook al een mooi afstandsschot van middenvelder Maarten van Dijk. Oud-voorzitter Wim van Biezen met nota bene een DVS ’33 sjaal om naast mij, uitgenodigd door een sponsor van DVS ’33, de schoonzoon van de ook aanwezige broer Kees, had gezegd: “Die sjaal doe ik af als Ter Leede scoort.”

Aldus geschiedde. Ter Leede dat weer heel deemoedig, bijna schroomvallig en met te veel ontzag was begonnen, dreigde overlopen te worden, maar komt nu weer aan aanvallen toe met kort daarna een mooi schot van broer Luc de Kruijs.

Maar de defensie van Ter Leede blijft te veel ruimte weggeven en de aanvallende plannen worden bovendien wreed verstoord door Stef Nijland. Sinds assistent-trainer Stevan de Geijter het heeft overgenomen van de vertrokken Wesselink heeft hij een vrije rol gekregen en is duidelijk opgebloeid. Hij is overal te vinden, strooit met passes en maakt zelf zijn acties. In de twintigste minuut scoort hij uit een vrije trap de 2-1, waarna Ter Leede vijf minuten later reageert met een mooie aanval op rechts van Luc de Kruijs die Bart van der Weijden vrij voor de keeper zet, maar Huiskamp redt. Weer slaat Stef toe. Uit een slimme steekpass van Frank Olijve op de weer uit de dekking gelopen Nijland scoort hij de 3-1 en met deze stand gaan de ploegen rusten.

In de tweede helft speelt Ter Leede eindelijk weer vrijuit, het heeft immers niets meer te verliezen, neemt het initiatief en DVS ’33 gaat terug en beperkt zich tot gevaarlijke uitvallen die veel kansen opleveren, maar steeds is het doelman Mark de Vries die een score weet te voorkomen en als hem dat niet lukt wordt de bal van de doellijn gewerkt, bijvoorbeeld door aanvoerder Arroyo in de 69e minuut, of de paal keert een inzet. Met name de ingevallen rechtsbuiten Jarno Westerman weet zijn kansen niet te verzilveren.

Ook Ter Leede komt niet tot scoren, het verliest bovendien nog middenvelder Wesley Goeman die met een schouderblessure uitvalt en zelfs naar het Harderwijker ziekenhuis moet. Roodgeel valt aan, maar neemt ook steeds meer verdedigende risico’s en uiteindelijk is het Stef Nijland die in de 89e minuut zijn hattrick voltooit met zijn dertiende competitiedoelpunt.

Op de Roodemolen wist DVS ’33 een 2-0 achterstand recht te trekken, nu wint het en draait het volop mee in de strijd om de derde periode.

Voor Ter Leede wordt de situatie steeds penibeler. Het staat nu nog maar een punt verwijderd van directe degradatie, maar aan de andere kant maar drie punten weg van de “veilige “ veertiende plek. De komende thuiswedstrijd tegen VVOG, om vijf uur na de bloemencorso, wordt weer heel belangrijk.

Tot daar.

Opstelling DVS ’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Tarik Evre © (50’ geel), Maarten van Dijk (’32 geel), Tim van de Berg, Frank Olijve, Stef Nijland (89’ Joram Bakker), Lars Huber, Sem de Wit, Ali Akla( 60’ Jarno Westerman), Lars van Wetering, Omar el Ghazouani (68’  Nassim el Alblak)

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Tim Bloemendaal, Youri Martijn Wooter, Bart van der Weijden, Julian van der Kwaak, Mike van den Steenhoven, Wesley Goeman(55’ Stijn van Biezen), Luc de Kruijs, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Stef Veekamp

Assistent-scheidsrechter: Ruben Reinds en Ryan Schiffel