Wedstrijdverslag SV Urk – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG SV URK – TER LEEDE

Zaterdag 1 april 2023 15.45 uur

SLECHTE APRILGRAP TER LEEDE OP DE VORMT

Afgelopen zaterdag speelde Ter Leede tegen een ploeg die in 26 wedstrijden al 61 doelpunten had moeten incasseren, de meeste in deze divisie. Roodgeel genoot de twijfelachtige eer om na Sportlust ’46 het tweede team te zijn dat niet tegen de Urkers wist te scoren. Zelf deed het team van interim-coach Hennie Spijkerman dat wel, driemaal en daarmee revancheerde het zich met dezelfde cijfers als het eerder verlies op de Roodemolen.

Omdat door werkzaamheden aan de Ketelbrug Urk moeilijk bereikbaar was voor zowel scheidsrechter Michielsen uit Chaam als Ter Leede uit Sassenheim begon de wedstrijd pas om kwart voor vier, gadegeslagen door een talrijk en enthousiast Urker publiek en met slechts enkele Ter Leedesupporters.

De ploegen hielden elkaar de eerste helft in evenwicht met iets meer balbezit voor de thuisploeg en enkele kansen voor beide ploegen: een schot van een Urker aanvaller dat via een Ter- Leedeverdediger enigszins gelukkig in de handen van doelman de Vries belandde, een ziedend schot van ver van Bart van der Weijden, een mooie knal na een solo van Mike van den Steenhoven dat doelman Strijker corner bokste. Uiteindelijk gingen de ploegen met 0-0 rusten.

Na de pauze sloeg Urk al na vijf minuten toe door middenvelder Lucas Nagel die in de rebound doelman De Vries passeerde met een droog schot in het verlaten doel. Een kwartier later mocht Riekelt-Jan Brands vanaf elf meter de stand uitbreiden wegens een, volgens de leidsman, onreglementaire schouderduw. Aanvallend wist Ter Leede geen vuist te maken en behoudens een mooie reactie op een keihard schot van Marc de Kruijs hoefde doelman Strijker geen reddingen te verrichten. In de 90e minuut wist topscorer Lucas Schraal te profiteren van een zeldzame fout van de goedspelende Ziad M’hand en bepaalde hij met zijn negende treffer de 3-0 eindstand tot grote vreugde van het Urker publiek. Want SV Urk staat nu vijf punten los van de vier gevaarlijke plekken, omdat ook de andere drie teams in de gevarenzone deze zaterdag verloren.

Ter Leede moet nu in de resterende zeven partijen proberen het vege lijf te redden, te beginnen volgende week thuis tegen Sportlust ’46.Pas om zes uur overigens!

Nadat Klaas Kramer voor zijn 250e wedstrijd voor Urk gehuldigd was, begon de wedstrijd pas om kwart voor vier. Bij Ter Leede was Tim Bloemendaal aanvoerder en Hidde van den Ende rechtsback wegens het ontbreken van de geschorste aanvoerder Arroyo en Dirk Hoekstra. Ook Rowdy van der Putten was nog niet speelklaar. De partij begon met een dieptepass op Klaas Romkes die gestuit werd door doelman Mark de Vries, waarop het publiek om een penalty schreeuwde, maar die kreeg het pas veel later van scheidsrechter Michielsen. In de negende minuut wist Oscar Minnaart die als rechtsbuiten in de basis stond niet te profiteren van een fout achterin bij Urk, kreeg De Vries in de twaalfde minuut de bal gelukkig in de handen uit een afgeweken schot en loste de weer hardwerkende Bart van der Weijden in de 22e minuut van ver een keihard schot dat maar net links over zeilde en maakte Mike van den Steenhoven indruk met een paar mooie solo’s, hij was voor de middenvelders en verdedigers van Urk regelmatig ongrijpbaar. Dat resulteerde in de 24e minuut in een net te harde dieptepass en twee minuten later in een mooi schot dat doelman ten koste van een corner wist te pareren. In deze periode speelde Ter Leede het best, ook getuige een aantal geblokte schoten in de 29e minuut. Gescoord werd er niet, ook niet door topscorer en rechtsbuiten Lucas Schraal, hoewel hij in deze helft toch veel ruimte kreeg van onze linksback Youri Wooter.

Met de harde wind in de rug en Luc de Kruijs voor Oscar Minnaart begon Ter Leede aardig, maar elk optimisme werd ruw weggevaagd door het doelpunt in de 50e minuut: een verre voorzet van links zeilde de zestien in, Mark de Vries en Ziad aarzelden, ten slotte sloeg Mark rand strafschopgebied de bal weg en de inlopende Lucas Nagel schoot de rebound hard en droog in het verlaten doel. Grote vreugde bij heel Urk vanwege deze onverwachte meevaller en al een minuut later kreeg Johannes Schrijver alweer een goede kans op 2-0.

Het antwoord van Ter Leede was mager met een ongevaarlijk schot van Luc de Kruijs die er aanvankelijk iets beter in leek te komen.

Die 2-0 kwam er toch door de toegekende penalty in de 65e minuut. Riekelt-Jan Brands schoot die hard en laag in de linkerhoek, De Vries zat er nog wel aan maar de 2-0 was een feit.

In de 68e minuut valt Julian van der Kwaak in voor Wesley Goeman en passt Mike van den Steenhoven op Marc de Kruijs die zijn verdediger passeert en keihard schiet in de korte hoek. Doelman Strijker staat echter goed opgesteld en ranselt de bal corner. Eigenlijk is dat het enige wapenfeit van Ter Leede in de tweede helft, de te zachte inzet van Julian van der Kwaak in de 85e minuut daargelaten.

Als in de 90e minuut Ziad een verdediger goed de pas afsnijdt, speelt hij al terugrennend de bal onbedoeld te ver voor zich uit en in de voeten van Lucas Schraal die dit cadeau aanvaardt en met de 3-0 de eindstand bepaalt.

Weer een nederlaag. Het tij moet keren, te beginnen volgende week thuis tegen Sportlust ’46.

Tot dan!

Opstelling Urk: Richard Strijker, Klaas Kramer (68’ geel), Lucas Nagel (31’ geel, 58’ Lucas Tol), Jan Ras,  Riekelt Nentjes (81’ geel), Lucas Schraal, Iede Nentjes (41’ geel), Bennie Dunnink © (90’ Pieter Brands), Riekelt-Jan Brands, Johannes Schrijver, Klaas Romkes (68’ Hessel Snoek)

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Hidde van den Ende,  Ziad Ouled Haj M’hand, Youri Martijn Wooter,  Wesley Goeman(65’ geel, 68’ Julian van der Kwaak), Tim Bloemendaal ©,  Mike van den Steenhoven, Bart van der Weijden, Oscar Minnaart (46’ Luc de Kruijs 81’ geel)), Steven Wajer, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Haico Michielsen

Assistent-scheidsrechter: Maarten Bolwerk en Lars Faber