Wedstrijdverslag Ter Leede – ASWH

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – ASWH

Zaterdag 13 mei 2023 15.00 uur

TER LEEDE BOEKT EINDELIJK WEER EENS WINST OP DE ROODEMOLEN

“Op het veld is uw doelpunt drie punten waard.” Herkent u deze slogan? Hij ging vorige week tegen FC Rijnvogels op de Kooltuin op, toen ten nadele van Ter Leede, nu op de Roodemolen ten voordele door de treffer in de 81e minuut van invaller Wesley Goeman die daarmee matchwinnaar en daardoor Man van de Wedstrijd werd. En toch, als de voorzitter John Middendorp van ASWH claimt dat een puntendeling eerlijker zou zijn geweest dan heeft hij wat de eerste helft betreft volkomen gelijk. Vooral het begin is voor de gasten met de rechtsback Jay Brand die voortdurend opkomt en de handige linksback Joshua Adney die ook regelmatig met aardige solo’s oprukt. Dat resulteert in kansen voor Edon Fetahi die overkopt, een voorzet waar spits Hugo Botermans net niet bij kan en na ruim een half uur komt Mohamed El Kharbachi vrij de zestien in, maar weet doelman De Vries de bal van zijn voet te plukken. Het lukt de Ambachters toch weer niet om te scoren.

Wat Ter Leede hier aanvallend tegenover stelt is heel pover. Doelman Jomar Gomes moet slechts door een kansje van Steven Wajer in de 23e minuut en zijn vrije trap vier minuten later handelend op te treden.

Dat moet na de rust beter en dat gebeurt ook. Ter Leede acteert energieker heeft meer balbezit, zet enkel aardige aanvallen op, maar ook bij Roodgeel is het scorend vermogen al weken uiterst mager. Schoten van Luc en Marc de Kruijs gaan over of naast, die van Ziad M’hand en Bart van der Weijden zijn een prooi voor de doelman.

Tot de 81e minuut. Dan kan Bart van der Weijden na een mooie combinatie de bal terugleggen op de inlopende Wesley Goeman en zijn strakke lage schot verdwijnt tot grote vreugde van heel Ter Leede in de linkerhoek. Hierna kan ASWH nauwelijks nog tot een slotoffensief komen, integendeel, de thuisploeg mag nog drie corners nemen, maar de 1-0 stand blijft ook na vijf extra minuten ongewijzigd en de eerste volle winst sinds maanden (28 januari 2-0 tegen Excelsior ’31!) is een feit. En omdat de concurrentie verliest staat Ter Leede nu drie punten los van directe degradatie met een beter/minder slecht doelsaldo en houdt het ook nog zicht op de veertiende plek.

Dan is er alleen wel volgende week een goed resultaat nodig thuis tegen Barendrecht.

Ter Leede treedt weer aan met Dirk Hoekstra als stand-in spits, maar aan dit experiment komt noodgedwongen een eind als linksback Martijn Youri Wooter na een vrij snel opgelopen blessure in de 29e minuut aangeslagen het veld moet verlaten. Dirk neemt zijn rechtsbackpositie in, Hidde van den Ende verhuist naar het centrum naast aanvoerder Arroyo, Ziad Ouled Haj M’hand wordt linksback en Julian van der Kwaak komt erin als spits. Het lijkt erop dat Dirk als opkomende back toch meer voor de aanval kan betekenen dan in de spits, de combinaties met bijvoorbeeld Marc de Kruijs verlopen toch niet soepel.

ASWH heeft inmiddels zijn kansen al gehad, maar er gaat steeds iets mis. Als rechtsback Jay Brand bijvoorbeeld vrij de zestien in komt rennen met de bal aan de voet, struikelt hij over zijn eigen benen en is een vrije kans weg. Maar de vrijheid die opkomende ASWH’ers krijgen  is wel opvallend. Pas in de 23e minuut komt Ter Leede in de buurt van doelman Gomes als Steven Wajer na een lobje opduikt tussen keeper en centrale verdediger en zijn vrije trap in de 27e minuut pakt de doelman in tweeën, er komt niemand inlopen om van een rebound te profiteren.

Nadat Joshua Adney in de 38e minuut voorlangs heeft geschoten en Gomes een goede voorzet van Luc de Kruijs in de 43e minuut uit de lucht plukt, gaan de ploegen rusten.

Na de pauze is het eerste wapenfeit voor Ter Leede als Luc de Kruijs voorzet en Julian van der Kwaak redelijk vrij staand overkopt. Door goed storen van de laatstgenoemde kan Luc weer voorzetten op Marc, maar zijn inzet treft geen doel, en ook de pegel van Luc vliegt over. Na een kwartier komen Mike van den Steenhoven en Wesley Goeman er op het middenveld in voor de hardwerkende Steven Wajer en Hidde van den Ende. Tim Bloemendaal gaat centraal achterin spelen. Vooral Mike brengt weer wat dynamiek in en Ter Leede wordt dreigender en dat levert in de 75e minuut een goede kans op voor Luc de Kruijs, die zijn tegenstander uitkapt, naar binnenzwenkt, maar weer vliegt zijn schot over. Een minuut eerder heeft Mark het schot van Joshua Adney deskundig onschadelijk gemaakt en daarna, maar ook al eerder, laat die zich uit zijn spel halen doordat zijn ingooien herhaaldelijk door scheidsrechter Kuijntjes worden gecorrigeerd, dit tot groot vermaak van het publiek op de tribune.

Een doelpunt hangt in de lucht en het komt er zoals gezegd in de 81e minuut waarmee Wesley Goeman de matchwinnaar wordt.

Eindelijk weer een zege. Het werd tijd!

Volgende week om half drie thuis tegen BVV Barendrecht dat door de uitwinst tegen FC Rijnvogels nog in de race is voor de derde plaats die recht geeft op de nacompetitie.

Dat wordt weer een spannende partij!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Ziad Ouled M’hand, Hidde van den Ende (60’ Wesley Goeman), Tomas Arroyo © (61’ geel), Martijn Youri Wooter (29’ Julian van der Kwaak), Tim Bloemendaal, Steven Wajer (60’ Mike van den Steenhoven (90’ geel)), Bart van der Weijden ((89’ geel), Luc de Kruijs, Marc de Kruijs

Opstelling ASWH: Jomar Gomes, Jay Brand, Edon Fetahi, Stefan Watson, Wout Neelen, Niek den Heeten (83’ Yasin Ouja), Luis Pedro da Silva Ferreira, Mohamed el Kharbachi, Samuel van der Velden (65’ Sam van Veen), Joshua Adney (61’ geel), Hugo Botermans (71’ Ray Versluis)

Scheidsrechter: Willem Kuijntjes

Assistent-scheidsrechter: Gabriel Nusselder en Chris Hoogland