Wedstrijdverslag Ter Leede – Barendrecht

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – BARENDRECHT

Zaterdag 20 mei 2023 14.30 uur

NA EEN UUR KEREN DE KANSEN VOOR TER LEEDE

Dat het in de rust 1-1 staat mag voor Ter Leede een wonder heten, want het had ook met vier- of vijf- een achter kunnen staan. Al in de vijfde minuut deelt de thuisploeg als gulle gastheer een cadeautje uit als de doorgaans betrouwbare doelman Mark de Vries een vrij gemakkelijk en niet al te hard schot van spits Aness Serghini in de linkerhoek routineus wil pakken, maar tot afgrijzen van heel Ter Leede het leer onder hem in het doel verdwijnt en alweer kijkt Roodgeel tegen een vroege achterstand aan. De Vries is van slag en taxeert vlak erna ook een hoge voorzet van rechts verkeerd in, maar dan krijgt Vrouwe Fortuna medelijden met Ter Leede en de bal stuitert via de linkerpaal het veld weer in en zij besluit om ook in het vervolg een handje te helpen, want de volgende drie mooie kansen voor het team van Leendert van Steensel leveren geen treffer op. De eerste van Joey Jongman uit een voorzet van links gaat naast, de volgende van Robbert Olijfveld tikt Mark de Vries, die zich hersteld heeft, met een fabelachtige reactie corner, de volgende wordt geblokt en dan volgt in de 24e minuut de gelijkmaker als uit de eerste aanval van Ter Leede en voorzet van de actieve Marc de Kruijs een corner ontstaat en Dirk Hoekstra uit de Hoekschop hoog en hard de 1-1 binnenkopt.

Barendrecht reageert en na een half uur krijgt het in een scrimmage voor het Ter –Leededoel vier kansen achtereen, maar de bal wordt geblokt, weggewerkt of komt via de lat terug in het doel. Geen tweede treffer voor Barendrecht, een wonder.

Na de rust trekt Ter Leede met de wind in de rug ten aanval en al snel stuurt wegens natrappen van spits Aness Serghini de uitstekend leidende scheidsrechter Luc Baars hem van het veld en in overtal speelt Ter Leede goed voetbal. Maar nu gaan de uitstekende kansen die Mike van den Steenhoven en Marc de Kruijs krijgen er niet in, de eerste, met rechts ingeschoten in plaats van met links keert Van der Meer en ook de harde, lage inzet van Marc de Kruijs wordt van de lijn gehaald.

Het geluk is na een uur definitief op als de actieve Barendrechter Drexhage zich in de zestien vrij draait van drie verdedigers en de geheel vrijstaande Marouane Bakour in staat stelt de 1-2 te scoren en zo komt Barendrecht met tien tegen elf op voorsprong!

Gescoord wordt er dan niet meer, tenminste geen goals, wel kaarten, eerst een rode voor Dirk Hoekstra wegens gevaarlijk inkomen en later tweemaal geel is rood voor zijn collega-rechtsback Tim Eekman, terwijl Ter Leede toch nog kansen krijgt op de gelijkmaker en een duur puntje. Eerst wordt een daverend schot van de ingevallen Steven Wajer met de borst geblokt, en daarna breekt de prima ingevallen Julian van der Kwaak op rechts steeds door, maar worden zijn voorzetten geen assists. Ook het invallen van Rowdy van der Putten na een uur spelen voor de tot mijn verbazing als spits opererende Oscar Minnaart – weer een noodgreep! – levert niets op en na zes minuten extra fluit Luc Baars af en heeft Ter Leede toch weer verloren en neemt het nu een directe degradatieplek in onder andere door de 4-0 zege van Excelsior ’31 op DVS ’33 Ermelo.

Winst in de laatste uitwedstrijd tegen DOVO is nu noodzakelijk om uitzicht te houden op prolongatie van een plek in de derde divisie. Een laatste kans.

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra (65’ rood), Hidde van den Ende (78’ geel), Ziad Ouled M’hand (68’ Steven Wajer), Tomas Arroyo ©, Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven (68’ Martijn Youri Wooter), Bart van der Weijden (78’ Julian van der Kwaak), Luc de Kruijs (46’ Wesley Goeman (76’ geel)), Oscar Minnaart (61’ Rowdy van der Putten), Marc de Kruijs)

Opstelling Barendrecht: Bradley van der Meer (65’ geel), Tim Eekman (89’geel, 89’ geel), Stanley Husen (46’ Marouane Bakour (90+3’geel)), Max van Dijk © (53’ geel), Niels Vorthoren (70’ Wouter Rieken), Danny Monster, Joey Jongman, Robbert Olijfveld (90+1’ Jesper van den Bosch), Tren Keimpe Dirk Drexhage (82’ Olek Mrowicki), Aness Serghini (47’ rood), Nadir Jouhri

Scheidsrechter: Luc Baars

Assistent-scheidsrechter: Dyon Reinshagen en Nick Veldhuis