De strijd der Vonken

Vrijdag 27 juli.
Een dag waar menig jeugdtrainer naar uit keek. De dag waarop de KNVB de bekerindeling bekend zou maken.
Een bijzondere bekerindeling die Ter Leede JO15-1 koppelde aan 3e divisionist Westlandia, hoofdklasser en competitiegenoot Forum Sport en……. de Beloften van de ADO-Vrouwen. En laat nu juist de koppeling met de Beloften van de ADO-Vrouwen ervoor zorgen dat alle telefoons direct roodgloeiend stonden qua whatssapp verkeer naar de verschillende vakantieoorden op dat moment. Agenda’s werden direct voor zaterdag 15 september geblokkeerd… De KNVB zorgde voor een regelrechte bekerclash tussen de zussen Vonk. Noa spelend in de JO15-selectie van Ter Leede en Bo, tot de JO17-1 spelend in de jeugd van Ter Leede, nu al een paar seizoenen succesvol spelend in de beloften van de Vrouwen van ADO Den Haag. Daarnaast zou de wedstrijd ook een weerzien opleveren met Lizzy Mastemaker die na een aantal succesvolle seizoenen in de toen nog C-selectie van Ter Leede, de stap maakte naar CTO-Amsterdam, daar door blessures jammergenoeg niet kon laten zien welke voetbalkwaliteiten ze in zich heeft, maar nu alle blessures achter haar gelaten inmiddels ook schittert bij de Beloften van de ADO-Vrouwen.

Zaterdag 15 september.
De week voorafgaande aan blijkt dat niet alleen de nummer 1 in de bekercompetitie door gaat naar de volgende ronde, maar ook de nummers 2. De bekerclash krijgt dus een extra lading mee aangezien zowel de Beloften van de ADO-Vrouwen als Ter Leede JO15-1 bij winst de volgende ronde bereiken. Daarnaast uiteraard een dosis gezonde uitdagingen , maar vooral ook succeswensingen over en weer tussen trainer, spelers en speelsters van Ter Leede JO15-1 richting Bo en Lizzy en uiteraard vice versa…

Dat alle agenda’s geblokkeerd stonden voor deze wedstrijd bleek wel uit het meegereisde publiek langs de lijn. Spelende in het stralende zonnetje op het hoofdveld op sportpark Houtrust in Scheveningen trapte Ter Leede JO15-1 de wedstrijd om 14.30 uur af.
In een iets aangepaste tactiek begon Ter Leede JO15-1 voortvarend en veelbelovend aan de wedstrijd. De derde keer dat Ter Leede het ADO-doel wist te bereiken was het succesvol. Spits Wessel zette Ter Leede op een 0-1 voorsprong. De vrouwen van ADO drongen wel aan, maar konden niet door de compact spelende en hard werkende Boys en Girls van Ter Leede heenkomen. Het grootste gevaar bleef voor de rood-gelen en toen Thijmen de 0-2 op het scorebord schoot was er een ontlading van gejuich. Quinten heerste in en voor zijn doel. Iva, Hugo, Noa en Jip maakten het de aanvallers van ADO bijzonder lastig. Ryan, Joeseph en Rosa werkten keihard samen op het middenveld en voorin moesten Thijmen, Wessel en Léon voor dreiging zorgen. De eerste helft stond de organisatie van Ter Leede als een huis en bereikte mede door een geweldige redding van Quinten in de blessuretijd van de 1e helft met een (verrassende???) 0-2 voorsprong de rust.
Koppies bijelkaar steken, op adem komen, genoeg vocht naar binnenwerken voor de 2e helft en afspraken maken om de 0-2 voorsprong vast te houden.
De eerste fase van de 2e helft lukte dat bijzonder aardig. Zoals vooraf verwacht waren de Vrouwen van ADO meer aan de bal, maar zonder enig groot gevaar. Een bal tegen de hand werd beschouwd als hand tegen de bal en dat in het strafschopgebied leverde een pingel tegen op. De ADO-dame schoot de bal onberispelijk tegen de touwen wat voor wat meer geloof aan hun kant zorgde en Ter Leede wat meer in vertwijfeling bracht. Koppies bij elkaar en blijven strijden voor iedere bal en iedere meter veld. Dat was de opdracht geworden voor het laatste kwartier. Ter Leede werd meer teruggedrongen en kon er alleen nog vanuit de counter uitkomen. Met inmiddels Nick, Viggo en Tijs als verse krachten binnen de lijnen kon Wessel nog een keer gevaarlijk worden weggestuurd en kon de ADO-dame achterin de op volle snelheid liggende Nick alleen nog maar tegenhouden door met alles was ze in huis had aan de doorgebroken Nick z’n shirt te gaan hangen. ADO voor het slotoffensief overgaande naar 3-3-4, Ter Leede terugschakelend naar 4-4-2… Quinten heerste bij de corners, de vrije trap werd onschadelijk gemaakt en de 5 extra minuten werden met alle energie die de rood-gele Boys en Girls in zich hadden overleefd. Moegestreden, maar met gebalde vuisten in de lucht haalde Ter Leede JO15-1 de eindstreep en plaatste zich met een 1-2 overwinning voor de volgende ronde van de beker.

De strijd der Vonken werd gewonnen door de jongste van het stel. Misschien maar goed voor de rust in Huize Vonk dat Noa met het avondeten niet thuis was….
Winnen of verliezen? Noa is trots op Bo en Bo is trots Noa. Dat bleek na afloop toen ze samen met een lach op hun gezicht op de foto gingen. Een unieke, wellicht once-in-a-lifetime, wedstrijd die de geschiedenisboeken van de familie Vonk in gaat.

Voor JO15-1 een wedstrijd waarin het wederom laat zien dat als iedereen dezelfde voorwaarden kan leveren op het veld het team kan groeien en in staat is tot mooie dingen.
Zaterdag de eerste wedstrijd in de competitie. Alphense Boys JO15-2, kampioenskandidaat bij uitstek, komt om 11.15 uur op bezoek op sportpark De Roodemolen.