Ukken en Euroleague

Voetballertjes die nog geen zes jaar zijn, noemen we bij de voetbalvereniging Ter Leede “Ukken”. Ukken voetbal is bedoeld om jonge kinderen van ongeveer vijf jaar spelenderwijs de eerste ervaringen met het voetbal te laten opdoen. Op deze manier hopen wij dat de overgang naar het “echte” voetbal soepel verloopt. Vanaf de leeftijd van zes jaar kunnen kinderen officieel lid worden van de vereniging en mogen zij formeel bij de F-pupillen of mini’s voetballen.

Elke zaterdagmorgen staat een aantal ervaren trainers en spelleiders vanaf 9:45 uur klaar om de Ukken training te geven. Onder deskundige leiding zetten onze jonge voetballertjes daar de eerste schreden op hun hopelijk lange voetbalcarrièrepad. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat degenen die meedoen in sportkleren aan de training deelnemen.

In de winterperiode trainen de jongere Ukken in de zaal van sporthal de Wasbeek. De oudere Ukken blijven, als de weersomstandigheden het toelaten, op het veld trainen. Het meedoen aan Ukkentraining verplicht tot niets en is nog gratis ook!

Ukken die toe zijn aan een volgende stap mogen formeel naar de O8-pupillen. Hier kunnen ze echter tegenstanders van (bijna) 9 jaar tegenkomen. Het grote leeftijdsverschil, oplopend tot 4 jaar maakt he voor de jonge 5-6-jarige spelers, ondanks hun voetbalkwaliteiten, fysiek bijna onmogelijk een positief (voetbalresultaat) te behalen. Nederlagen van 20-0 zijn daarbij geen uitzondering. Buiten dat dit voor het “moraal” natuurlijk niet best is, leren ze er in de praktijk ook veel minder door dan eigenlijk zou kunnen en moeten.

Om die reden is een aantal seizoenen geleden gestart met een interne, 4-tegen-4 mini-competitie, de zogenaamde Euro league. Dit wordt binnen de KNVB reglementen de JO7 genoemd. De Euro League/JO7 speelt iedere zaterdag wedstrijdjes, de start hiervan is om 10.45 uur. In de 2e helft van het seizoen vindt er een kleine competitie plaats met de omringende verenigingen. Op deze manier wordt er langzaam gewend aan het spelen in teamverband.  Daarnaast is er voor deze kinderen een training op woensdagmiddag. Deze training wordt verzorgd door een gediplomeerde trainer met ondersteuning.  Voor kinderen die  vanuit de Ukken doorstromen naar de Euro-league/JO7 geldt een gereduceerde contributie. Ga voor het aanmelden naar de lidmaatschap pagina op de website en vermeld dat het gaat om de Euro league deelname of vraag dit na bij de JO7 coördinator of uiteraard bij Jaap Schaap.