Meisjes

V.V. Ter Leede is al vele jaren een club waar veel meisjes en vrouwen met plezier voetballen.

Vrouwen 1 en 2 spelen al jaren op het hoogste niveau in het vrouwen amateurvoetbal. Vrouwen 1 speelt in de Topklasse en Vrouwen 2 in de Hoofdklasse.  Vanaf het seizoen ’22-’23 is Jong Ter Leede, Vrouwen 3, hier aan toegevoegd. Dit team fungeert als opleidingsteam voor meiden uit onze eigen jeugdopleiding alsmede talentvolle meiden uit de regio.

Het meidenvoetbal is de laatste jaren erg toegenomen en Ter Leede heeft dan ook veel nieuwe meiden leden erbij de afgelopen jaren. We willen ervoor zorgen dat de meiden op hun eigen niveau kunnen voetballen met aansluiting naar de vrouwenteams van Ter Leede. De opleidingsstructuur is binnen Ter Leede verder geborgd in de diverse jeugdteams maar zeker ook in de ondersteuning door gekwalificeerde trainers en een positie binnen het hoofd- en jeugdbestuur.

Er is een beleidsplan hoe wij dit in de komende jaren gaan bereiken. De visie is ondereel op het algemene jeugdbeleidsplan. Deze geeft aan dat de meisjes tot de JO-11 altijd op hun eigen niveau worden ingedeeld binnen een regulierteam. Vanaf de JO-11 kunnen de meiden een keuze maken of ze naar de meiden gaan of bij de jongens blijven, kijkend naar het niveau van het meisje.  Vanuit de technische commissie van Ter Leede zullen naar onze mening talentvolle meiden worden gevraagd om bij de jongens te blijven spelen. Dit wordt gedaan om dez meiden meer uitdaging te geven wat helpt bij de verdere ontwikkeling.

Op dit moment heeft Ter Leede diverse meiden die spelen de JO11, 13, 15 en 16 en zullen wij naar de toekomst blijven stimuleren. Vanaf de J016 is er voor veel meiden de mogelijkheid om aan te sluiten bij de Damesselectie. Uiteraard kan dit ook worden gedaan vanuit onze MO19.  In het seizoen ’22-’23 zullen maar liefst 4 speelsters vanuit onze eigen opleiding gaan aansluiten.

De meiden jeugd bestaat diverse teams in alle leeftijdscategorieën ; MO11, MO13, MO15-1, MO17 en MO20. Deze teams spelen allemaal tegen andere meisjesteams van

dezelfde leeftijdscategorie.

Voor meer informatie over onze opleiding of als je een keer wilt meetrainen dan kan je contact opnemen met onze Technisch Coördinator Steffi Perfors(steffiperfors@terleede.nl) of algemeen coördinator Rene Dikhoff (renedikhoff@terleede.nl).

 

Meisjes-junioren

Meisjes-pupillen


Ter Leede MO19-1


Ter Leede MO13-1


Ter Leede MO13-2