Ukken

Start ukken training

Voetballertjes die nog geen zes jaar zijn, noemen we bij de voetbalvereniging Ter Leede “Ukken”. Ukken voetbal is bedoeld om jonge kinderen van ongeveer vier jaar spelenderwijs de eerste ervaringen met het voetbal te laten opdoen. Op deze manier hopen wij dat de overgang naar het “echte” voetbal soepel verloopt. Vanaf de leeftijd van zes jaar kunnen kinderen officieel lid worden van de vereniging en mogen zij formeel bij de F-pupillen of mini’s voetballen.

Elke zaterdagmorgen staat een aantal ervaren trainers en spelleiders vanaf 9.30 uur klaar om de Ukken training te geven. Onder deskundige leiding zetten onze jonge voetballertjes daar de eerste schreden op hun hopelijk lange voetbalcarrièrepad. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat degenen die meedoen in sportkleren aan de training deelnemen.

In de winterperiode trainen de jongere Ukken in de zaal van sporthal de Wasbeek. De oudere Ukken blijven, als de weersomstandigheden het toelaten, op het veld trainen. Het meedoen aan Ukkentraining verplicht tot niets en is nog gratis ook!