Ukken

Voetballertjes die nog geen zes jaar zijn, noemen we bij de voetbalvereniging Ter Leede “Ukken”. Ukken voetbal is bedoeld om jonge kinderen van ongeveer drie jaar spelenderwijs de eerste ervaringen met het voetbal te laten opdoen. Op deze manier hopen wij dat de overgang naar het “echte” voetbal soepel verloopt. Vanaf de leeftijd van zes jaar kunnen kinderen officieel lid worden van de vereniging bij de EuroLeague.

Iedere week op zaterdag ochtend wordt onder leiding van onze ervaren trainers Steffi, Annabel, Max en Lucas een leuke training opgezet waarbij afwisselend met spelletjes of oefeningen de kinderen vertrouwt raken met de bal.

De start van de ukken training is om 9uur en duurt tot ongeveer 10 uur en wordt gehouden op veld 5 ( verzamelen bij Jaap’s Plaza). Deelname is gratis.

Een mooi tenue voor iedere UK

Iedere “Uk” die bij Ter Leede komt trainen krijgt een mooi shirt en broek welke het hele seizoen in bruikleen kan worden gebruikt. De trainer zal alles uitdelen als je voor het eerst komt.  Hierdoor hebben alle kinderen dezelfde uitstraling en voelen zij zich ook een ‘echte’ voetballer. Het tenue is mede mogelijk gemaakt door BSO Het Eikenbos welke in de kantine van Ter Leede is gevestigd.

In de winterperiode trainen de jongere Ukken in de zaal van sporthal de Wasbeek. De start en startijden worden in de app met alle ouders gedeeld en uiteraard via de site.

Als je vragen hebt over de ukken training kom dan een keer langs op zaterdag ochtend of stuur een mail naar de jeugdcommissie van Ter Leede ( jc@terleede)