Doel en Missie

Ter Leede jeugd.

De jeugdafdeling van Ter Leede heeft zichzelf als doel gesteld om vanuit haar visie en missie, alles in het werk te stellen om de jeugd van de vereniging een zo plezierig mogelijke tijd te bezorgen, waarin volop ruimte is voor individuele ontwikkeling.

Het plezier moet onder meer gebaseerd zijn op normale onderlinge omgangsvormen die er voor zorgen dat in een veilige en vertrouwde omgeving kan worden gesport. Vanuit deze vertrekpunten moet een jeugdspeler de kans krijgen en zelfs geprikkeld worden om tot een voor hem of haar maximale prestatie te komen. Dat alles moet ertoe leiden dat de vereniging bekend staat als een jeugdvriendelijke vereniging.

Bovenstaande willen wij bereiken in samenwerking met ouders, leiders, trainers en alle andere vrijwilligers binnen de vereniging.

Binnen het bestuur van Ter Leede is het bestuurslid jeugdzaken belast met het reilen en zeilen van de jeugdafdeling. Dit bestuurslid, ook wel aangeduid als Jeugdvoorzitter, voert de scepter over een drietal “poten” binnen de jeugd:

 • Voetbaltechnische zaken
  Het jeugdcommissie lid Voetbaltechnische zaken die samen met de Technisch jeugdcoördinatoren (pupillen, junioren en meisjes) en de hoofdtrainers verantwoordelijk is voor het opstellen en uitvoeren van het technische beleid. Zij regelen de trainingen, selectie, indeling in de KNVB competitie en teamsamenstelling. Zij worden hierbij geholpen door een (groot) aantal (assistent) trainers.
 • Wedstrijdzaken
  De Algemeen jeugdcoördinator is samen met de coördinatoren per geleding verantwoordelijk voor zaken rondom het spelen van wedstrijden. Denk daarbij aan de afschrijfdienst, teambegeleiding, en dergelijke. Ook onderhouden zij het contact met de ouders o.a. via het organiseren van ouderavonden.
  Voor de begeleiding van de teams bij wedstrijden beschikken we over minimaal één, maar bij voorkeur twee of meer coaches/teambegeleiders per team.
 • Overige zaken.
  Denk daarbij aan de zorg voor kleding en materiaal, sponsoring, toernooien, maar ook de organisatie van (niet alleen) voetbalactiviteiten.

Kinderen (jongens en meisjes) kunnen bij Ter Leede vanaf hun 5e jaar terecht bij de Ukken en de Euro-league, daarna bij de pupillen en vervolgens bij de junioren. Voor meisjes is er de keuze om zolang ze dit leuk vinden in een gemengd team te spelen of om over te stappen naar één van de meiden teams.

Aan het eind van de “jeugdloopbaan” zoeken de technische jeugdcoördinatoren samen met de trainers van de Dames en Heren teams naar een passend vervolg van de voetbalcarrière bij de senioren.