Overige informatie

Voetbalvereniging Ter Leede is een zaterdag amateur voetbalvereniging, opgericht op 30 april 1930 te Sassenheim, sinds 2006 deelgemeente van de fusiegemeente Teylingen (samen met Voorhout en Warmond).

Het eerste elftal van de herenselectie speelt in de Derde Divisie Zaterdag en het eerste elftal van de vrouwenselectie speelt in de Topklasse! De Roodgelen, zoals onze bijnaam luidt, zijn een voetbalbegrip in de Duin- en Bollenstreek vanwege de vriendelijke en warme sfeer van onze vereniging. Ter Leede is mede bekend geworden vanwege de vrouwenafdeling, die tot de beste van het land mag worden gerekend. Naast prestatief voetbal is er natuurlijk ook volop ruimte voor de recreatieve variant.

Met ruim 40 teams en de “Club van Uk tot A” timmert de jeugdafdeling van Ter Leede ook behoorlijk aan de weg. Het jeugdvoetbal begint al op zeer jonge leeftijd bij de Ukken, waar kinderen vanaf 5 jaar (en soms nog jonger) spelenderwijs de eerste beginselen van het voetbalspel leren. Via de Euro League, waar onze youngsters al kunnen wennen aan het echte werk, stromen de spelers door naar het reguliere KNVB jeugdvoetbal. Het huidige ambitieniveau van alle standaard jeugdteams is de Hoofdklasse. Een team van gediplomeerde trainers werkt daar hard aan. Met opleidingsteams bij zowel de heren als de dames is ook een uitstekende doorstroming van de jeugd naar de senioren verzekerd.

Natuurlijk bestaat onze club niet uitsluitend uit voetballers, maar is er een groot team van vrijwilligers zoals het accommodatieteam, de kantinebezetting, teambegeleiders, scheidsrechters en vele anderen door de week en in het weekend in de weer om alles op rolletjes te laten verlopen. Ter Leede heeft zich ten doel gesteld voetballiefhebbers – voetballers, vrijwilligers maar natuurlijk ook onze supporters(vereniging) – uit Sassenheim en wijde omgeving, zoveel mogelijk plezier te laten beleven aan voetbal.

Is uw nieuwsgierigheid gewekt? Lees dan verder voor meer informatie of meld je aan als lid via keuze `Lid worden` op de homepage! Voor een routebeschrijving klik hier en voor het contactformulier klik hier!