Doelpuntrijk Easter Open voor Ter Leede JO9-1

Tijdens het afgelopen paasweekend deed de JO9-1 van Ter Leede mee aan het Easter Open International Youth Tournament. Een toernooi met tegenstanders uit heel Europa. Het begon allemaal op zaterdag 31 maart op sportpark Wilbertoord waar men moest aantreden voor de kwalificatie poule. In de eerste poulewedstrijd tegen Cambridge United uit Engeland  kwam men eenvoudig tot een 3-0 voorsprong. Maar de Engelsen stroopten toen de mouwen op en kwamen terug tot 5-3. In de tweede wedstrijd was de plaatselijke favoriet UDI’19 de tegenstander. Ook in deze wedstrijd kwam Ter Leede in 6 minuten op een 2-0 voorsprong. De donder speech van UDI’19 trainer Mark School  in de rust bracht echter een heel ander team binnen de lijnen. Na 26 minuten was daar de verdiende 3-2 voorsprong voor de Knoerissen uit Uden. Ter Leede probeerde in de laatste minuten het tij nog te keren maar het schot van Sam belandde op de paal en de inzet van Thymen werd gestopt voor de lijn. Winst in de laatste wedstrijd tegen Nottingham Forest Academy was noodzakelijk om zich te plaatsen voor de finale poule. Deze onverzettelijke Engelse ploeg had de overhand. Ter Leede bleef strijden en kwam na rust terug tot 1-2. Toen stortte de ploeg echter volledig in en zag je het geloof wegebben. Uiteindelijk stapten de Sassenheimers met tranen op de wangen en een 5-1 verlies van het veld. Plaatsing voor de finalepoule was jammerlijk mislukt in deze poule des doods.

Op eerste paasdag waren de tegenstanders van een ander kaliber. In de eerste wedstrijd op sportpark Odiliapeel was het beloftenteam van Vitesse’08 uit Gennep de tegenstander. Deze wedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 4-0.  Uiteindelijk wist Ter Leede in deze poule maar liefst 31x te scoren. Terwijl Keeper Job eenvoudig zijn doel schoon hield en zelfs nog bijna wist te scoren. Hierdoor legde het team beslag op de 9e plek van het Easter Open Toernooi U9 2018.