Projectgroep Sport & Alcohol 🗓

Van: Carla G.J. Breuer, Burgemeester van Teylingen
Teylings succes: Projectgroep Sport & Alcohol

Aan: Beste bestuursleden, en vooral ook barvrijwilligers,
Ik nodig u van harte uit voor een informatieve bijeenkomst:
Datum: Dinsdag 21 januari 2020
Tijd: 19.30 -21.30 uur
Plaats: In de sportkantine van VV Ter Leede, Roodemolenweg 10 te Sassenheim.

Uit landelijke cijfers blijkt dat slechts 20,2% van sportkantines de regel NIX18! juist naleeft. Echter binnen Teylingen hebben we dankzij de inzet van de Projectgroep Sport & Alcohol een succesformule in handen: verenigingen controleren elkaar. Wij willen de positieve resultaten graag met u delen.
NIX18!
Deze avond is vooral bedoeld voor de barvrijwilligers van de Teylingse sportverenigingen. Ik hoop dat velen van u naar deze informatieavond komen. De projectgroep presenteert de resultaten van de actie die het afgelopen jaar is gestart: Verenigingen controleren elkaar en geven elkaar feedback.

Presentatie Peter de Winter
De avond begint met een presentatie van Peter de Winter, kinderarts in het Spaarne Gasthuis. Hij vertelt uit zijn praktijkervaring over de gevolgen van overmatige alcoholconsumptie door jongeren.

Barvrijwilligers
De mensen achter de bar zijn de sleutel tot succes! Zij staan soms voor een dilemma: “Moet ik ook mijn buurjongen om ID vragen?” “Hoe moet ik reageren op een vader die per se wil dat ik een biertje inschenk voor zijn 17-jarige zoon?” Er is volop ruimte voor het delen van ervaringen en tips.