Ter Leede vrouwen verliezen opnieuw

De vrouwen van Ter Leede beleven een slechte seizoenstart. De teller staat na drie gespeelde wedstrijden slechts op 1 punt. Ook zaterdag vertrok topklasse debutant Berkel met de punten van sportpark de Roodemolen (1-2)

Ter Leede begon de wedstrijd overtuigend en probeerde direct de aanval te zoeken. Dit resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden. Maar ook Berkel was niet van plan zich in te graven tegen deze ervaren opponent. Ook doelvrouw Lot Hemminga moest enkele malen handelend optreden. Het spel van Ter Leede blijft stroperig waardoor Berkel steeds de mogelijkheid kreeg om de aanvallen te pareren. De grootste kans van de eerste helft was voor Ter Leede spits Romy van Beelen. Zij ontfutselde de bal van een verdedigster en had een vrije doorloop. Zij koos voor het uitspelen van de Berkelse keepster waar afleggen naar de meegekomen Noëlle Opdam een betere optie was geweest. De keepster kwam als winnaar uit de strijd.

Ook de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Ter Leede veelvuldig op het middenveld in balbezit en Berkel was via de balvaste spits een plaag voor de verdediging van rood geel. Ter Leede bleef kansen krijgen maar het vizier van de hele aanval staat op dit moment nog niet op scherp. In kansrijke posities werd geen succes geboekt. Het was Berkel dat, na een fraai ingekopte bal, de leiding nam (0-1). Ter Leede bleef de aanval zoeken maar slap ingrijpen bij de Berkelse spits betekende in de 75e minuut de 0-2. Dat Ter Leede vlak voor tijd nog de 1-2, via Suzanne Zee, liet aantekenen kwam te laat, en de vrouwen van Ter Leede bleven teleurgesteld met lege handen achter.