UDO JO9-1 – Ter Leede JO9-1 Uithoudingsvermogen door Ter Leede

In de vierde ronde een uitwedstrijd tegen de angstgegner van vorig seizoen Uithoudingsvermogen Door Oefening (UDO) uit Oegstgeest. Middenvelder Job was hier niet van onder de indruk en zocht meteen de kortste weg naar het vijandige doel. Vanaf de aftrap begon hij aan een slalom die pas eindigde in de handen van de keeper. Ook zijn tweede poging werd geblokt maar de afvallende bal werd opgevangen door Sam. Hij scoorde met zijn chocoladebeen de openingstreffer, 0-1 in de 2de minuut. 1 Minuut later werd Floris gelanceerd langs de lijn. De voorzet was op maat en Chrisayro wist er wel raad mee, 0-2. Na de time out was het keeper Thymen die zijn team overeind hield. Tot tweemaal toe voorkwam hij dat UDO de aansluitingstreffer kon scoren. Een scrimmage aan de andere kant resulteerde in een 3-0 voorsprong voor Ter Leede door Floris. Ruststand 0-3.

Ook begin tweede helft hetzelfde spelbeeld. Ter Leede trok ongecontroleerd ten aanval terwijl UDO zeer gevaarlijk was in de omschakeling. Maar elke weer stond daar keeper Thymen. Oog in oog met de uitblinker aan UDO zijde, nummer 5, Loek hield hij zijn doel weer schoon. Na 30 minuten kwam de Ter Leede doelpunten machine dan eindelijk gecontroleerd op stoom, Floris 0-4, en Sam 0-5 in de 30ste minuut van de wedstrijd. Na de laatste time out was de weerstand helemaal gebroken. Misschien kwam dit wel omdat de nummer 5 van UDO op de bank achter bleef. Chrisayro scoorde zijn een hattrick vol, 0-6 en 0-7. Verdedigers Mats en Tijs krijgen daarna alle mogelijkheden op te stomen. Mats was dichtbij maar Tijs was scherper en scoorde de 0-8 en 0-9 wat ook meteen de eindstand was.

Deze keer was het uithoudingsvermogen van Ter Leede beter. In de laatste 10 minuten werd maar liefst 6x gescoord. Maar ook voor het eerst dit seizoen werd er de 0 gehouden. Keeper Thymen was niet te verslaan. Volgende week een uitwedstrijd in de beker bij Alphense boys. In de vorige ontmoeting waren zij tot groot ongenoegen van opa Hoekstra beter in de penaltyserie net zoals afgelopen woensdag Hoek.