Wedstrijdverslag De Jodan Boys 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG  DE JODAN BOYS 1  – TER LEEDE 1

EEN VOLKOMEN VERDIENDE OVERWINNING VOOR TER LEEDE

2-1 Voorspelde Jodan- Boysspits Harold Vrolijk, maar een overwinning voor de thuisploeg heeft er geen moment ingezeten. Ter Leede was het grootste deel van de wedstrijd heer en meester op de Oosterwei, liep door doelpunten van Ian van Otterlo en Rob Zandbergen voor rust uit tot 2-0, kwam al zes minuten na de rust door Joey van den Berg op 3-0 en liet gaandeweg de tweede helft de teugels wel wat vieren zonder in noemenswaardig gevaar te raken. Mo Bellahcens prachtige vrije trap in minuut 41 die boven doelman Van der Does tegen de lat uiteenspatte was eigenlijk het enige wapenfeit van de thuisclub. Ter Leede speelde een sterke eerste helft, was dwingend en kon na de 3-0 de eerste uitzege moeiteloos veiligstellen.

Met Ruben van der Does in het doel, Floris Mulder op de linksbackplaats van de nog aan zijn schouder geblesseerde Robertson en op de linkerspitspositie Brayan Caicedo Mosquero startte Ter Leede in de verder beproefde formatie met een zeer fitte aanvoerder Boelee, Rob Zandbergen en Kraaijvanger achterin, Zwetsloot en Van der Lans als controlerende middenvelders, Van Otterlo op tien en voorin Bok op rechts en Van den Berg centraal.

Na de eerste matige minuten met één uitval van Caicedo is het in de 7e minuut meteen raak: Ian ontvangt via een tegenstander een steekpassje, mag daardoor verder van scheidsrechter Kuijntjes  – die overigens uitstekend debuteerde in de hoofdklasse – en scoort te midden van verbouwereerde Jodan-Boysspelers de 0-1, het doelpunt wordt niet omgeroepen.

Ter Leede gaat fanatiek door, is in de duels beter heeft veruit het meeste balbezit en de kansen komen dan ook. Twee minuten later al dreigt Jeffrey op rechts met links, schiet met rechts in het zijnet, het einde van een mooie combinatie tussen Joey, Ian en Jeffrey. In de twaalfde minuut komt Bryan op links door, maar zijn voorzet vindt geen medespeler. Een onhandigheid in de Ter-Leededefensie een minuut later levert toch geen gevaar op, een mooie aanval van Ter Leede in de 20e minuut strandt in de zestien, na een nog mooiere combinatie tussen Bok en Van Otterlo schiet de laatste in de 21e minuut links naast, maar twee minuten later is het weer raak: uit een corner van links van Ian kopt Toon bij de eerste paal door, volgens sommigen wordt de bal uit het doel geslagen door een speler, maar in ieder geval krijgt Rob Zandbergen de bal voor zijn voeten en hij schiet de 0-2 binnen. Rob krijgt hem, maar misschien was het Toon die zijn eerste maakte. Twee minuten later blesseert hij zich, dat is waarschijnlijk de reden dat hij al in de rust weer warmloopt en later bij een veilige 0-3 stand in de 77e minuut plaats maakt voor Steven Wajer.

In de 34e minuut een nieuwe kans als doelman Straver na een corner de bal lost en een inzet weer slechts een corner oplevert, twee minuten later schiet Joey na een mooie aanval in buitenspelpositie op de lat en in de 41e minuut volgt de al aangehaalde vrije trap van Balahcen en zit er voor Ruben, die het weinige werk dat hij krijgt degelijk doet, een engeltje op de lat. Hierna speelt Ter Leede de bal breed tot de rust.

Na de thee meteen een prima kans voor Joey van den Berg: uit een ingooi van aanvoerder Boelee kan hij op rechts onbelemmerd de zestien ingaan, zijn schot wordt nog net geblokt, maar vijf minuten later lukt het hem in een identieke situatie wel, zijn nog wel gekraakte schot verdwijnt toch in het doel en het staat 0-3!

Ter Leede gaat op jacht naar de vierde treffer. In de 56e minuut biedt Jeffrey Bok Bryan Caicedo een mooie kans, maar diens schot gaat hoog over en drie minuten later lukt het hem weer niet.

Waar zijn de Jodan Boys in dit verhaal? Wel, ze proberen het af en toe wel, met hoge ballen, maar het centrum met Roald Heerkens en vooral Mark Veerman heeft de grootste moeite om de kopduels met Joey van den Berg te winnen en het lukt Veerman alleen maar ten koste van een gele kaart. Later in de wedstrijd met die veilige stand zal Joey om heel te blijven de strijd minder aangaan.

De coaches zijn inmiddels aan het wisselen geslagen  en dus verlaten Oranje en Mohandis voor Jodan Boys en Zwetsloot voor Ter Leede het veld,  natuurlijk na een high five met trouwe supporter Joost van de Boys die van de tribune de scheids weer luidkeels attent maakt op elke aanstaande wissel.

Er gebeurt niet veel meer in de slotfase van de wedstrijd. Ter Leede hoeft niet meer en de Jodan Boys kunnen niet meer. Met Gillissen voor Ciacedo en Hoekstra voor Van Otterlo speelt Ter Leede het professioneel uit. Steven Wajer schiet op aangeven van een goed doorzettende Van den Berg nog naast, Straver pakt nog een laatste vrije trap van Ian en na een corner voor De Jodan Boys fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Kuijntjes zonder extra tijd af.

Een prima en veelbelovende wedstrijd van Ter Leede. Volgende week tegen Spijkenisse op de Roodemolen, dat wordt beslist weer een spannende partij!

Opstelling De Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman (70 geel), Vinvent Verbond, Leroy Brank ©, Jordi Tuithof (75 Harold Vrolijk), Mohammed Bellahcen, Fanny Waandels, Nadir Mohandis, Marlon Oranje (29 geel)

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Floris Mulder, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot (77 Steven Wajer) , Ian van Otterlo (87 Dirk Hoekstra), Jeffrey Bok, Joey van den Berg, Brayan Mosquera Caicedo (48 geel, 85 Jim Gillissen)

Scheidsrechter: Willem Kuijntjes

Assistent- scheidsrechter: Justin de Vlaming (1e) en Marck Fieret