Foreholte F4 – Ter Leede F3: Reuzen en kabouters!

Na de promotie in de beker onze eerste krachtmeting in de 7de klasse van de competitie. Op het programma een onvervalste derby uit tegen de F4 van Foreholte op sportpark de Elsgeest. De Foreholtenaren zaten allemaal al in groep 5 van de basisschool en waren minimaal een kop groter. Ons nieuwe spitsenduo was zelfs twee kopjes kleiner maar dat weerhield ze er niet van om vanaf het eerste fluitsignaal brutaal de aanval te zoeken. In de 1ste minuut passte spits Floris al in op zijn makker in de aanval Jay. Zijn schot verdween pardoes tussen de palen. 0-1 voor de bezoekende kabouters. Lang konden we niet genieten van de voorsprong want ondanks dat rechtsback Ryan zijn uiterste best deed wist de reus hem aan de kant te zetten. De 1-1 gelijkmaker in de 4de minuut van de wedstrijd. Ter Leede bleef de aanval zoeken wat resulteerde in maar liefst drie goede kansen. Maar de keeper van Foreholte stond op te letten. 2 doelpunten wist hij te stoppen maar op het sublieme lobje van Jay na een pass van Daan had hij geen antwoord. Een nieuwe voorsprong in de 11 minuut van de wedstrijd. Het leek erop dat eerste keeper Sam de voorsprong tot de rust wist vast te houden maar in de 2de minuut van de extra tijd moest hij nogmaals toestaan dat de linkerspits scoorde, ruststand 2-2.

Ter Leede had al zijn krachten al verspeeld in de eerste 20 minuten. Maar de verdediging met Jason en Bram gaf in de tweede helft geen krimp. Dan een zondagschot vanaf de middenlijn van Foreholtener Finn. De laaghangende zon verblindde tweede keeper Lars en zowaar de voorsprong voor Foreholte in de 25ste minuut van de wedstrijd. Floris stond zijn manneke als rechtsback. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Foreholte de voorsprong verdubbelde in de 35ste minuut, 4-2. Ondanks de enorme druk hoefden we geen verdere doelpunten meer te incasseren. Wel moest in de laatste minuten de moegestreden middenvelder Mats nog vervangen worden voor een verse kracht. Eindstand 4-2 voor Foreholte.

Fysiek moesten we vandaag het onderspit delven maar door goed samenspel en een ongeëvenaarde inzet wisten we lang mee te doen voor de punten. Voorop in de strijd zoals altijd onze middenvelder ¨kabouter¨ Mats, het type Jan Wouters. Niet het type waar mensen mensen voor na het stadion kwamen maar wel van onschatbare waarde voor het team. Dus daarom is deze week Man of de Match: Mats.