Foreholte JO9-1 – Ter Leede JO9-1 5 maten te groot

De laatste speelronde was meteen ook beslissend voor de bekerwinst en promotie naar de hoofdklasse. Van de directe concurrenten had die ochtend Noordwijk de derby tegen dorpsgenoot SJC reeds met grote cijfers gewonnen. Torenhoge favoriet vv Katwijk was de tegenslag van vorige week nog niet te boven en speelde verrassend gelijk tegen VVSB. Dus de opdracht van coach Nino was duidelijk. Alleen winst met minimaal 3 doelpunten verschil zou voldoende zijn voor bekerwinst. Maar het waren de gastheren die deze opdracht wel begrepen. Het eerste kansje was nog wel voor Ter Leede maar spits Nick vergat te scoren. Hierna werd het doel van keeper Bouwe omsingeld. Grote kans voor Foreholte spits Stijn in de 4de minuut maar zijn inzet ging voorlangs. In de 10de minuut was de druk zo groot dat rechtsback Jason pardoes de bal verkeerd terug schopte, 1-0 voor Foreholte. Zijn directe tegenstander was een ware plaag. 3 minuten later stormde hij weer op naar het doel na een zeer opzichtige handbal. Helaas was dit de scheidsrechter en zijn assistent ontgaan. De verdediging kraakte en ook op het middenveld kregen Daan en Mats de bal niet meer weg. Het resulteerde in de tweede treffer voor Foreholte in de laatste minuut voor rust, tussenstand 2-0.

fb_img_1476023665171

In de tweede helft was Foreholte weer de bovenliggende partij. In de 3de minuut stond de hun rechterspits David vrij voor een leeg doel. Maar linksback Sam wierp zich met ware doodsverachting in de baan van het schot. Tot zijn grote teleurstelling werd de daaropvolgende corner wel raak gekopt, 3-0.  Ondanks deze tegenslag stond de verdediging onder leiding van Lars goed. Dit duurde tot zijn wissel want toen stortte deze in als een kaartenhuis. Floris was niet bij machten en in nog geen 2 minuten werd de achterstand gewoon verdubbeld, 6-0. Dan opeens in de laatste minuten wist Nick dan toch eindelijk de turbo eens in te schakelen. Prompt scoorde hij de ere treffer voor Ter Leede, eindstand 6-1 voor de thuis spelende Forwardians.

img-20161008-wa0008

Ook de derde keer was Foreholte weer 5 maten te groot in de Teylinger derby. De andere uitslagen waren 4-10, 2-7. Zij promoveren door deze goede overwinning rechtstreeks naar de Hoofdklasse als bekerwinnaar. Ook Noordwijk zal na de herfstvakantie hierin uitkomen. Terwijl Katwijk op de reservebank zit voor deze klasse. Wij wensen deze teams veel succes. Ter Leede handhaaft zich uiteindelijk nog vrij eenvoudig in de eerste klasse.

Door sponsoring van Company2wear en A44 taxateurs is het hele team voor deze uitdaging voorzien van nieuwe trainingspakken. Ook een in het nederlandse klimaat onontbeerlijke regenjas ontbrak niet in het kledingpakket. Spelers en coaches willen daarom Caspar en Monique hiervoor zeer hartelijk bedanken en beloven deze met trots te dragen. Nu moet voor de start van het seizoen alleen de fysieke weerbaarheid nog worden verbeterd. De eerstvolgende training na de vakantie zal daarom plaatsvinden op het rugbyveld van de Bassets, Voorwaarts Ter Leede

Een coach zo trots als een pauw op zijn spelers en nieuwe outfit.