RCL JO9-1 – Ter Leede JO9-1 De eerste uit overwinning

Voor de vierde wedstrijd in de competitie reisde Ter Leede af naar sportpark de Bloemerd, de thuisbasis van Racing Club Leiderdorp (RCL). Een heel grote vereniging want de kleedkamer moest maar liefst gedeeld worden door 3 bezoekende teams. Vanaf het eerste fluitsignaal liet de thuisploeg meteen zien dat ze niet alleen een Ajax shirt droegen maar ook zo konden voetballen. Maar de eerste grote kans voor de wedstrijd was voor de bezoekers. Linksback Sam veroverde de bal en lanceerde Nick in de diepte. Hij verschalkte de uitkomende keeper in de verre hoek in de 4de minuut van de wedstrijd. In de 13de minuut was het weer dezelfde combinatie maar deze keer wist de RCL keeper de inzet wel te stoppen. De rebound was echter voor de inkomende rechterspits Jason die de bal alsnog in het doel kreeg, 0-2. 1 minuut later was het Nick die eigenhandig de bal veroverde en Ter Leede zelfs op een 0-3 voorsprong zette.  Voor rust werd het zelfs nog 0-4 doordat Daan de corner bij de eerste paal wist binnen te tikken. Ruststand 0-4, een voor Ter Leede ongekende weelde.

Ook in de tweede helft leek er niets aan de hand. Het eerste kansje was nog voor de topscorer van Ter Leede Mats maar in diezelfde minuut wist RCL echter uit een standaardsituatie te scoren. De scherp indraaiende hoekschop werd door Leiderdorper Victor onhoudbaar in het net gekopt, 1-4. De tactische spitsen wissel van RCL hoofdtrainer Richard Li betaalde zich uit en de achterstand werd zelfs verkleind tot nog maar 2 doelpunten in de 30ste minuut van de wedstrijd. Ter Leede leek klaar voor de slachtbank maar herpakte zich. De assist was voor middenvelder Sam en Nick scoorde zijn derde doelpunt van de ochtend, een hattrick in de 33ste minuut, 2-5. RCL bleef de aanval zoeken maar zelfs in een overtal situatie wist centrale verdediger Bouwe de bal te veroveren. Toch kon hij niet voorkomen dat de tweede corner van RCL weer werd binnen gekopt, 3-5 in de 34ste minuut. Nog geen minuut later werd keeper Tijn gered door de binnenkant van de paal maar na 37 speelminuten moest hij nogmaals de bal uit het net vissen ondanks goed verdedigen van Lars, 4-5. RCL kreeg vleugels en ging onder luid gejuich van het thuispubliek op zoek naar de gelijkmaker. Ter Leede spits Nick maakte hier optimaal gebruikt van. Hij scoorde maar liefst het 6de doelpunt voor Ter Leede, 4-6. Maar nog steeds waren de Leiderdorpers niet verslagen want in de allerlaatste minuut verkleinde zij de achterstand weer tot 1 doelpunt. De extra tijd leek voor Ter leede wel een eeuwigheid te duren. Echter in de 2de minuut van de extra tijd vergrootte Ter Leede de voorsprong weer tot een veilige marge. Na dit doelpunt floot de scheidsrechter dan eindelijk voor het einde van de tweede helft, eindstand 5-7.

rcl3
Terwijl Ter Leede de eerst helft eenvoudig controleerde en zelfs op een comfortabele  0-4 voorsprong kwam deed de tactische omstelling van RCL in de rust de wedstrijd op het einde helemaal kantelen. Het aantal tegendoelpunten in de competitie is verdubbeld maar zoals Cruijff
ooit zei ¨Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander.¨  Dus voor het eerst dit seizoen wist de Ter Leede JO9 selectie in een uitwedstrijd 3 punten mee naar huis te nemen. Het wedstrijdverslag van RCL ¨RCL JO9-1 kwam sterk terug in de tweede helft maar redde het weer niet¨