SJC C4- Ter Leede C3

Weggespeeld.

En dan heb ik het over onze tegenstander van vandaag, SJC C4.
Op de vroege ochtend was er allereerst het spelletje welles/nietes, of in dit geval nietes/welles.
Dit als reactie op de mededeling dat de wedstrijd werd afgelast, maar dit toch echt niet het geval was.
Voor André maakt dit helaas niet zoveel uit, die heeft zeer ongelukkig zijn been gebroken en kan derhalve voorlopig even niet meevoetballen, sterkte André met je herstel.
Bart hersteld goed van zijn blessure en hielp met de warming-up, top!
In de auto’s op weg naar SJC werden door de gasten allerlei opstellingen gemaakt, wie op wie gaat inspelen en de tegenstander zo in de luren zou leggen.

Wat de correspondent van Ter Leede C3 opviel toen hij de kantine van SJC binnenstapte, was dat er heel weinig vaders/trainers aanwezig waren en de moeders de taak op zich moesten nemen het hele zooitje vanuit Sassenheim naar Noordwijk te verhuizen.
Maar als je het over de duivel(s) hebt ;-) niet letterlijk natuurlijk, daar kwam toch nog een trainert aangesneld.
Dan naar het serieuze werk, het voetbalspel.

Ter Leede begon voortvarend en met veel samenspel over meerdere schijven dienden de eerste mogelijkheden zich aan, helaas nog niet met het gewenste resultaat, een snelle voorsprong.
Nou ja, niet snel, binnen tien minuten hadden we er al 2 in het netje liggen bij SJC.
Heel goed doorzetten van Sjors maakte dat Levi zich vrij kon spelen en toen ie de bal kreeg kon hij nog maar 1 ding doen, scoren!.
Pieter maakte ook een doelpunt, volgens mij op aangeven van Dave, iets wat ze in de auto hadden afgesproken.
Ook deze zat er schitterend in.
Nu benoem ik de doelpuntenmakers, maar houdt daarbij in het achterhoofd dat het hele team hieraan meewerkt.
Vanuit achteruit wordt met goed opbouwend voetbal de bal rondgespeeld zodat het middenveld de slag kan winnen en de buitenspelers de spitsen stelling kunnen brengen.

De tegenstander wist ff niet wat hun overkwam, thuis hadden ze namelijk van ons gewonnen.
Niet dat ze toen zo veel beter waren overigens.
In eerste instantie hadden we een zeer goed fluitende scheidsrechter, jammer dat het later ietwat minder ging.
Sjors werd bijna uit z’n voetbalschoenen geschoten en dit had volgens de kenners best een penalty kunnen opleveren.
Over voetbalschoenen gesproken, het leek vandaag wel een beetje nationale voetbalschoenenstrikdag, mooi scrabblewoord of voor woordfeud?
Combinatie op combinatie ging het steeds weer naar hun keeper toe, wat een galavoorstelling heren!!
Al jullie trainingsarbeid kwam vandaag tot uiting tot groot genoegen van de vele toeschouwers.
Ook die van SJC, al gaven ze het niet graag toe.

Jip ging ook e’s mee naar voren om een doelpuntje te maken, en verdomd, hij schoot de 0-3 binnen.
In het voorbijgaan werd Jip gefeliciteerd en met een lach op z’n gezicht ging zijn duim omhoog, :-D
Sjors werd diep gestuurd en speelde menig tegenstander voorbij, zo ook de keeper.
Die ging maar aan hem hangen, toch scoorde Sjors, al had de scheids gefloten wegens overtreding doorgebroken speler en met geel kon de keep inrukken, weliswaar voor 10 minuten.
Vaste penaltynemer (of is het penantie) Milan schoot uiterst beheerst in, 0-4.
Vaak is zijn vader te laat bij zijn penalty nemen, nu was het zijn moeder die het niet meekreeg, gênant haha
Rust.

De tweede helft met tegenwind begon SJC nog met 10 man aan de wedstrijd, toch waren ze in staat al binnen 1 minuut te scoren, zou het dan nog spannend worden?
Nou, zeker toen hun spits het weer op z’n heupen kreeg en Lucas zijn uiterste best moest doen om het maar bij 1 tegen doelpunt te houden.
Het werd wel steeds grimmiger, en harder.
Gelukkig is de oplossing blijven voetballen, lekker die bal rondspelen en goed ruimte maken zodat ze zich helemaal het snot voor hun ogen moeten lopen.
Wat ook meehelpt is dat de woensdagtraining met flinke tegenwind werd afgewerkt.

Thijs ging in de spits en werd goed aangespeeld en met een mooie schijnbeweging stuurde hij tig spelers het bos in en rondde het perfect af.
1-5, en dit was voor SJC het sein om “te gaan maaien” het werd letterlijk door SJC spelers geroepen.
Wat dit maaien inhoudt…..schoppen naar elk been wat in je bereik komt, je moest erbij zijn om het te geloven.
En sliding werden harder en zelden op de bal gemaakt.
Het is dat Milan omhoog kon springen, anders had hij net als André in het gips gezeten.
In de eerste helft werd ons al een penalty onthouden, 2e helft nog 2.
Maar bij de 3e overtreding in de 16 kon de scheidsrechter het niet maken om het nog e’s weg te wuiven en daar ging Milan weer.
Keurig binnen geschoten, wat een ongekende weelde 1-6.
De scheids had trouwens nog 1x geel aan een SJC speler gegeven, weet niet of het dezelfde speler was, maar dat terzijde.
Lucas hield er nog 1 uit, die ik al telde.
Thijs was nog niet tevreden en ook hij wilde nog een doelpuntje op zijn conto brengen en zo geschiedde.
Eindstand 1-7 en met, op een kleine mindere periode in de 2e helft, S C H I T T E R E N D voetbal.

Begeleiders, trainers en ouders hebben vandaag gezien dat jullie best kunnen voetballen.
De uitslag had nog hoger uit kunnen vallen, zelfs dubbele cijfers, of overdrijf ik nu?
Ik moet nogmaals het hele team een compliment maken.
Maandag en Woensdag weer trainen, worden jullie nóg beter.