Ter Leede D1 wint toernooi bij Alphense Boys

TLD1_ABToernooi

Op donderdag 22 oktober speelde Ter Leede D1 een sterk bezet toernooi bij Alphense Boys. Nagenoeg alle teams acteerden op Hoofdklasse niveau. Er werd in vier poules gespeeld en onze tegenstanders waren : Hollandia, USV Hercules, Nieuwkoop en Future talent, een gerenomeerde voetbalschool. In andere poules speelden o.a. DOVO, Katwijk, Excelsior Rotterdam, ADO 20 D2, Elinkwijk en Alphense Boys D2. De start om 10 uur was flitsend. Het technisch sterke Hollandia werd met 4-1 verslagen. Daarna werd USV Hercules met 2-0 verslagen. De derde wedstrijd was lastig tegen een op papier makkelijke tegenstander. Nieuwkoop gaf alles en wij speelden erg matig. Gelukkig wist Robin de 1-0 overwinning binnen te schieten. De laatste poulewedstrijd tegen Future Talent ging het erom. Wij hadden aan een gelijkspel genoeg, maar de voetbalschool ging vol voor de winst. Het was bloedstollend spannend en de ontlading was dan ook groot toen Timo de 1-0 binnenschoot. Door dit resultaat mochten we met de andere 4 poulewinnaars gaan uitmaken wie het toernooi op zijn naam zou schrijven. De halve finale was tegen Aalsmeer, dat in de poule onder andere Katwijk en Excelsior R. achter zich hadden gehouden. Vanaf het begin waren we de betere ploeg, maar de scherpte ontbrak en beetje. Rik maakte de 1-0, maar Aalsmeer maakte snel gelijk en direct vanaf de aftrap legde Rik de 2-1 binnen na een lange solo. In de 2e helft bepaalde Nino de eindstand op 3-1, door attent te reageren op een schot dat via de paal terug kwam. Finale om 16:50 uur! Tegen wie was nog onduidelijk, want in de andere halve finale moesten penalty’s de beslissing brengen. Waterwijk nam de 11-meters beter dan Alphense Boys en werd de tegenstander en wat voor één. Waterwijk stond 3e in een andere Hoofdklasse en ze hadden een aantal spelers, die ruim boven de 1,80 uitkwamen.   D-tjes????…ze zeiden in ieder geval van wel! We hadden het vanaf het begin aan moeilijk met het fysiek sterke Waterwijk. Een aantal spelers was na 5 wedstrijden van 2×14 minuten ook niet geheel okselfris meer, maar de teamspirit stond op standje onverzettelijk! Iedereen bikkelde zich een slag in de rondte en mocht de tegenstander gevaarlijk worden dan stond daar altijd nog Daimster. Ze keepte een geweldig toernooi en een perfecte finale! De tweede helft was Ter Leede beter en net toen we aan een strafschoppenserie dachten, kregen we na goed doorzetten van Rik een vrije trap op de achterlijn. Timo ging eens goed achter de bal staan en schilderde de bal op het hoofd van Rik, die de bal heerlijk binnen knikte! De scheidsrechter floot vrijwel direct af en het feest kon beginnen. Een prachtige teamprestatie. Ik heb genoten van een gepassioneerd Ter Leede, dat over het algemeen prima speelde. Mooie aanvallen, mooie goals en prima verdedigend werk gezien. Kleine kritische kanttekening is dat we wat meer rust aan de bal moeten bewaren en daarbij kunnen we elkaar helpen door iets meer te coachen! Maar waarom nu kritisch doen als we de cup met de kleine oren omhoog hebben gehouden. Het was een lange dag met 3 uur voetbal (dus 3 volledige wedstrijden). Niet gek als je dan om 18:30 uur zeer tevreden, maar voor Jaffa op de bank hangt!