Ter Leede F3 – SJC F3 op het randje

Na het goede optreden van vorige week nu weer een tegenstander uit het linker rijtje. Op bezoek op sportpark de Roodemolen was de zondag afdeling uit Noordwijk, de Sint Jeroen’s Club, SJC F3. De bezoekers hadden duidelijk carnaval nog in de benen want de Groot Noortukker trainers (noortukkers) hadden al hun energie en stem volume nodig om de spelers bij de les te houden. Bij ons was de voorbereiding ook niet optimaal. Eerste keeper Jay moest op het allerlaatste moment afhaken vanwege een fiets ongeluk. Gelukkig was Ryan bereid om het doel te verdedigen wat hij met verve deed ondanks een minimale voorbereiding. Ook het meespelen van Mats was tot het laatste moment onzeker maar de ziekenhuisarts gaf toch groen licht. Zijn pols was gelukkig niet gebroken.

Terwijl de bezoekende coaches de grens van het toelaatbare opzochten wist SJC door goed overspel de mindere individuele voetbalkwaliteiten te compenseren. Hun verdedigers kregen echter maar geen vat op de aalvlugge Floris. Ook was Jason ondanks de nodige glijpartijen heer en meester op het middenveld. In de laatste minuut een goede kans voor spits Daan op de openingstreffer. Zijn schot werd echter gesmoord in een woud aan benen. Ruststand 0-0.

SJCF3-1
Aan de bal verdediger Lars

Drie minuten in de tweede helft sloeg zoals wel vaker dit seizoen het noodlot toe. Een verkeerde uittrap van de tweede keeper belandde pardoes in de touwen. Een onverdiende 0-1 voorsprong voor de Noortukkers. In de 27ste minuut werd de voorsprong zelfs verdubbeld tot 0-2. Dan weer een onnavolgbare dribbel van Sam. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd verkeerd beoordeeld door de goalie. De bal belandde zoals bij de FC den Bosch keeper tegen VVSB (FC den Bosch) pardoes in de voeten van spits Daan, 1-2. Wat resulteerde waren 180 bloedstollende seconden waarin Ter Leede vol overgave op zoek ging naar de verdiende gelijkmaker. Onder luide aanmoedigingen van zijn opa bleef back Bram goed de aanval zoeken over de flanken. Beste kans in de allerlaatste minuut was echter voor Daan. Helaas ging zijn schot net naast. Eindstand 1-2.