Ter Leede F3 – VVSB F4: Alles zit tegen

In de tweede competitieronde een thuiswedstrijd tegen een bekende tegenstander. Op bezoek was de F4 van de Sint Bavo uit Noordwijkerhout. Vorig jaar was dat een van de tegenstanders in de miniF competitie (Euroleague team 2). Eerste keeper Bram had al warm gedraaid in de F6 en ook middenvelder Sam had al een halve wedstrijd in de benen. Toch was de start niet optimaal want het veldspel oogde rommelig. Maar het eerste kansje was toch voor de rechterspits van Ter Leede Daan na een mooie pass van gelegenheids-middenvelder Lars. Dan een totaal onverwachte tegentreffer. De mooie opbouw van Floris belandde via de benen van de scheidsrechter in de voeten van de Kokkerhouters uit Noordwijkerhout. Hun centrale spits maakte dankbaar gebruik van dit cadeau en schoot de bal onberispelijk tussen de palen, 0-1 in de 13de minuut van de wedstrijd. Ter Leede aan de andere kant van het veld kwam ook niet tot grote kansen. Wel enkele goede afstandsschoten van aanvoerder Mats en invaller Jay die gelukkig op tijd hersteld was van zijn buikgriep. 1 Minuut voor het einde van de eerste helft viel dan toch het 2de doelpunt van VVSB. Weer hadden ze hulp uit onverwachte hoek. De uittrap ging mis en Ter Leede verdedigers Jason en Ryan stonden hierdoor uit positie. Bij rust keken we tegen een overbrugbare 0-2 achterstand aan.

Echter in de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Twee ploegen die vochten als tijgers voor elke meter op het veld zonder dat het tot grote kansen leidde. Maar als je onderaan staat zit alles ook tegen. Eerst de enkelblessure voor middenvelder Jason die daardoor niet meer verder kon. In extra tijd een scrimmage voor het vijandelijke doel maar ook deze keer wilde de bal er gewoon niet in. Dus ondanks een gelijk opgaande strijd een eindstand van 0-2 voor de bezoekende Kokkenhouters.

Het grote gevecht speelde zich vandaag af op het middenveld. Vandaar dat middenvelder Jason is uitgeroepen tot Man of the Match. Zijn goede prestatie bleven niet onopgemerkt en zijn actiefoto was zelfs te bewonderen in de topsportkant Teylingen (Topsport Krant Teylingen). Na twee verliespotten zijn de eerste witte zakdoekjes al gesignaleerd op sportpark de Roodemolen. De coach moest zich na de wedstrijd dan ook meteen melden in de bestuurskamer :-).