Ter Leede JO9-1 kwalificeert zich voor het Nederlands Kampioenschap jeugdvoetbal

Het sportpark Pauwmolen van sportvereniging Wippolder was dit jaar het toneel van de Districtskampioenschappen jeugdvoetbal West II (
Voetbal Talenten Toernooi). In totaal waren er 16 JO-9 teams aanwezig om te strijden voor 4 deelname tickets aan de Nederlands Kampioenschap jeugdvoetbal later dit jaar. Ook de winnaar van de sportiviteitsprijs zou een fel begeerd deelname ticket krijgen. In de eerste wedstrijd leek het sportief voor Ter Leede al fout te gaan. De plaatselijke favoriet SV Wippolder JO9-1 kwam in de eerste minuten eenvoudig op voorsprong doordat keeper Sam de corner verkeerd beoordeelde. Na rust leek het erop dat de voetbaltassen definitief al konden worden ingepakt. SV Wippolder wist na rust de voorsprong eenvoudig te verdubbelen. Maar in de laatste minuten gooide Nick er de TURBO boven op. Binnen 5 minuten was de schijnbaar onoverbrugbare achterstand weggewerkt. Ook de winnende goal lag op de sloffen van Nick maar voordat deze bal in het net plofte had de scheidsrechter al afgefloten voor het einde (2-2). Na dit zwaar bevochten gelijkspel volgde er een simpele 2-0 overwinning op het Atlético van Noordwijk, de Sint Jeroen’s Club. In de laatste poulewedstrijd moest er dus gewonnen worden voor een plekje in de halve finale. Tegenstander was het selectieteam JO9 van Zoetermeer. Deze wedstrijd eindigde in een zwaarbevochten 1-0 overwinning voor Ter Leede wat net voldoende was voor plaatsing.

De andere halve finalist was het team van Andre, Meerburg JO9-1. Helaas moesten we in deze tegenstander onze meerdere herkennen. Ondanks enkele goede kansen wisten de Zoeterwoude-Rijndijkers eenvoudig met 3-0 te winnen. Wat overbleef was de troostfinale. Terwijl bij ons het meeste kruit al verschoten leek gingen de Naaldwijkers van Westlandia vanaf de aftrap vol aan de bak. Ondanks een stormvloed aan aanvallen wist keeper Bart de schade te beperken tot maar 2 doelpunten. Toen schakelde Nick in de laatste minuten opeens weer de turbo in. Binnen luttele minuten voor het einde stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. We waren dus overgeleverd aan de grillen van een penalty reeks. Hierin was Westlandia uiteindelijk de gelukkige en met rood doorlopen ogen en enkele traantjes stapte Ter Leede onder de welverdiende douche.

Na een lange dag leek het doel van een ticket voor deelname aan de Nederlands Kampioenschap jeugdvoetbal dan eindelijk veilig gesteld door een mooie 4de plek. Maar tot ieders verbazing werd het laatste ticket toegekend aan de nummer 5 van het toernooi Graaf Willem II-VAC. De Ter Leede spelers lagen verBOUWEreerd op het kunstgras. Toen werd er omgeroepen dat de grote sportiviteits-beker mee terug ging naar Sassenheim. Met ons sportieve en eerlijke spel hadden we alsnog kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap jeugdvoetbal afgedwongen.