UVS JO9-1 – Ter Leede JO9-1 Droomdebuut Job

(Invaller Job)

Na een bewogen week met daarin een bezoek aan het Zuiderpark begon de ziekenboeg net op tijd weer leeg te stromen voor de hervatting van de competitie. Alleen topscorer Nick kon nog niet afreizen naar sportpark Kikkerpolder I in Leiden. De selectie werd daarom aangevuld met de ster van JO8, Job. De tegenstander was “Uit Vriendschap Saâm” (UVS), de oudste club van Leiden. De Leienaren begonnen sterk aan de wedstrijd en in de 2de minuut stonden ze al oog in oog met keeper Daan. Deze gaf echter geen krimp en redde de situatie. Weer 2 minuten later werd hij echter verrast door een afstandsschot dat hoog in het doel belandde. 1-0 voor UVS in de 4de minuut van de wedstrijd. Hierna kwam Ter Leede beter in zijn spel. Linksback Sam ontdeed zich van zijn directe tegenstander en zette scherp voor. Jason nam deze bal aan op de borst en had oog voor de vrijstaande Mats die de bal in het net deed ploffen. Na 7 minuten was de wedstrijd weer in evenwicht, 1-1. In de 12de minuut de kans voor debutant Job. Koud in het veld was zijn allereerste balcontact meteen een doelpoging. De attente UVS keeper wist de bal te stoppen. De voorsprong kwam uit een standaard situatie. Middenvelder Tijn begon zich nadrukkelijker met het spel te bemoeien en dwong een hoekschop af. De scherp indraaiende corner van Jason werd door hem zelf via het hoofd in de touwen gewerkt. 1-2 voorsprong voor Ter Leede in de 16de minuut. 2 minuten voor de rust de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Weer een mooie actie over links die resulteerde in een scherpe voorzet. Linkerspits Job liep vol tegen de bal aan maar zijn tweede poging vloog over het vangnet terug naar Oegstgeest. Ruststand 1-2.

super-bouweHet kasteel van Teylingen met Super Bouwe, rechtsback Lars en keeper Daan.

In de tweede helft waren de eerste kansjes voor Ter Leede. Maar Mats zijn schoten misten allemaal het UVS doel. De goed leidende scheidsrechter zag meteen dat dit kwam doordat zijn veters niet goed vast zaten. De arbiter was zeker niet te beroerd om dit te verhelpen. Hierna trok UVS langzaam het initiatief naar zich toe. Het spel overwicht van de Blauwwitten leverde echter geen uitgespeelde kansen want Lars stond goed te verdedigen. Wel gevaarlijk was UVS uit een vrije trap. Het afstandsschot leek hoog in het doel te verdwijnen maar met een uiterste krachtsinspanning wist keeper Daan het schot te stoppen. Ook de rebound was voor UVS maar Super Bouwe dwong de aanvalller ver naar de zijkant. Het aantal vrije trappen voor UVS reeg zich ondertussen aaneen. Maar keeper Daan stond zijn mannetje. Na 3 bloedstollende minuten blessure tijd floot de scheidrechter dan eindelijk voor het einde. Eindstand 1-2 voor Ter Leede.