Voorbeschouwing Ter Leede 1 – Achilles Veen 1

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – ACHILLES VEEN 18-02-2017 14.30 uur

Scheidsrechter T. Koekoek (Almere)

 

ROODGEEL TEGEN GROENWIT OP DE ROODEMOLEN

 Na de afgelastingen vorige week heeft Noordwijk door de 3-2 overwinning op Hoek in de enige wedstrijd in de Hoofdklasse A met 34 punten de tweede plaats van Achilles Veen overgenomen, maar omdat Noordwijk in deze 21e ronde stilstaat, kunnen de Veners die plek weer overnemen al ze van Ter Leede winnen en op één punt komen of ertegen gelijkspelen. Bij winst van Ter Leede blijft het stevig aan kop. Een echte zespuntenwedstrijd derhalve.

 Nog een reden voor een thriller is de kansloze nederlaag die Ter Leede leed tegen Achilles in de uitwedstrijd op 24 september op het mooie nieuwe sportpark “Hanen Weide”. Met 3-0 kwam het er nog genadig van af en daarom zal het team van Wisman/Blankespoor zich op de Roodemolen graag willen revancheren.

Achilles Veen heeft met het eerste periodekampioenschap al een prijs binnen. Met 30 uit 14 bleef het zowel Spijkenisse als Ter Leede twee punten voor hoewel het op 10 december in de vijftiende en laatste ronde van de eerste periode wel de tweede nederlaag (1-0) leed uit tegen het Opheusdense DFS.

In de tweede periode staat Achilles Veen met slechts twee wedstrijden en drie punten op de zevende plek. Het verloor 21 januari thuis met 1-2 teleurstellend van Swift, maar won veertien dagen later weer met 5-1 ruim van Smitshoek.

Met slechts 12 doelpunten tegen heeft Achilles Veen veruit de sterkste verdediging van de hoofdklasse A (en B). In maar liefst acht wedstrijden wist het de nul te houden. Dat lukte Ter Leede – met 19 tegendoelpunten een goede tweede – vijfmaal. Daar staat dan wel tegenover dat Achilles Veen van de zes hoogste ploegen het minst scoorde, 26 keer, al zou je dat met de 3-0 tegen de huidige koploper niet verwachten. Topscorer is aanvaller Sen Aerts met zes treffers, gevolgd door Jeroen van Leijsen en verdediger Bas van Loon met ieder drie. In de topscorerslijst van Achilles Veen staan Aerts en Leijsen ook één en twee met respectievelijk 27 en 22 treffers.

Achilles Veen zal, als het niet direct promoveert in de nacompetitie proberen om een klasse te stijgen aan het eind van deze competitie en dat gebeurt dan voor de derde keer achtereen. In 2012 en 2013 moest het in de nacompetitie als elfde nog het hoofdklasseschap zien veilig te stellen, maar in de twee afgelopen competitiejaren probeerde het via de nacompetitie om een plek in de Topklasse/Derde Divisie te veroveren. In 2015 werd het vervangend periodekampioen, maar verloor het na de winst op Dovo met 2-1 van Odin met 3-0 en ging uiteindelijk Hoek hogerop en vorig jaar won het in de hoofdklasse A de derde periode, maar legde het in twee wedstrijden (0-0 en 0-1 verlies) af tegen Huizen.

Nog even een duik in de geschiedenis. Achilles Veen werd vlak na hun bevrijding op 7 juni 1944 opgericht. Na een aantal jaren in de lagere klassen kwam het in 1991 in de tweede klasse terecht, promoveerde naar de eerste klasse en toen de hoofdklasse zaterdag werd ingesteld mocht het door de derde plaats daarin uitkomen. Na vijf seizoenen – in 1997-1998 zat het met Ter Leede in A, moest het weer een stapje terug doen, werd weer kampioen in 2003, degradeerde zoals hierboven vermeld, maar heroverde het hoofdklasseschap in 2011.

Op 7 februari 2004 speelde Ter Leede in de hoofdklasse A tegen Achilles. Het was het jaar waarin Ter Leede als derde eindigde achter Quick Boys en FC Lisse. In die wedstrijd was Florencio Cornelia weer bijzonder op schot. In de thuiswedstrijd op 20 september had hij ook al de volledige productie (2-0, de eerste een strafschop) verzorgd, en in de uitwedstrijd (1-4) maakte hij er drie en nam Hicham Ribii het derde doelpunt voor zijn rekening. Dat was ook een mooi elftal met spelers als Waasdorp, Van Zelst, Bob Hoogkamer, Kramer, Koordes, Kalkema, Koerts en de al genoemde Cornelia.

Terug naar het heden. Deze belangrijke wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Tom Koekoek uit Almere. Deze kleinzoon van de bekende SVA- scheidsrechter Ko Koekoek leidde eerder al de uitwedstrijd tegen Voorschoten ’97 in maart 2011. Door een doelpunt van Idrissi en twee van Ronnie Verplancke won Ter Leede toen met 2-3. De arbiter wordt bijgestaan door S. Rozemeijer en A.M. Steeg.

Kom naar de Roodemolen en moedig Ter Leede aan en geniet na afloop van de wedstrijd van de optredens van De Aalburgse Toppers!

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!