Wedstrijdverslag VV Ter Leede – FC Breukelen

Wedstrijdverslag VV Ter Leede – FC Breukelen zaterdag 3 -9 2016 14.30 uur

’T KAN VERKEREN!

Ter Leede startte sterk tegen Breukelen, kwam al in de achtste minuut op voorsprong en leek die tegen een geïntimideerd Breukelen te gaan uitbouwen. Na een buitenspeldoelpunt en drie andere mogelijkheden zakte Roodgeel echter behoorlijk weg, Breukelen werd beter en kwam in de 39e minuut op gelijke hoogte. Ter Leede ging na de rust wel op zoek naar een doelpunt, maar met counteren was Breukelen zeker zo gevaarlijk en beide keepers moesten met knappe reddingen treffers voorkomen. Dat lukte en daarom won Breukelen een punt en verloor Ter Leede er twee. Dat klinkt zuur, maar de uitslag is niet echt onterecht.

Met Jordy Vierbergen op de rechtsbackpositie voor de aan een rib geblesseerde aanvoerder Mike Boelee, maar verder in dezelfde samenstelling als tegen Hoek trok Ter Leede onvervaard ten strijde. Wel testte Breukelen in de tweede minuut doelman Constantin, maar het was Ter Leede dat een minuut later met een scrimmage in de zestien echt gevaarlijk werd en in de zevende minuut op voorsprong kwam toen Maurits Splinter na een goede pass op links doorkwam en met een hard laag schot in de rechterhoek doelman Turksma passeerde.

Een – nul, dat smaakte naar meer. Twee minuten later zagen we een mooie actie van Renee Troost, hij speelde vervolgens Vincent aan, maar diens inzet leverde slechts een corner op.

FC Breukelen deed in de twaalfde minuut wat terug: doordat Jordy bleef hangen, hief hij buitenspel op en kon de linkerspits een gevaarlijk schot lossen dat Bogdan bekwaam pakte. Ter Leede drukte door, de opgekomen Hakan Bayram schoot van ver op doel en toen na een mooie combinatie keeper Turksma de bal moest lossen schoot Vincent de 2-0 binnen, maar die werd wegens buitenspel afgekeurd.

Ter Leede was veel beter, maar scoorde niet. In de 19e minuut niet omdat de opgekomen Oussama te laat afspeelde, ook niet in de 33e minuut toen zijn schot rechts naast ging en net zo min door het vlammende schot van Maurits Splinter, want dat kon Turksma corner stompen. Ja, en dan gaat de tegenstander zich roeren. Linkerspits Sam Osei gooide er een paar scharen uit, beproefde Bogdan en middenvelder Tom Kalkhuis mocht in de 38e minuut, nadat hij even daarvoor geel pakte door Renee Troost te torpederen, vanaf links een vrije trap nemen. Hij is voor de standaardsituaties, dat is bekend, maar toch was onze verdedigende luchtmacht onvoldoende paraat om de opgekomen nr. 4 Mark Rutgers te beletten de hoge bal in te koppen en de stand gelijk te trekken. Ietwat verbouwereerd ging de Ter Leede-aanhang pauzeren.

Na de thee krijgt Vincent in de 49e minuut de bal ingespeeld en schiet hij uit de draai in, jammer genoeg te zacht om Turksma te verontrusten. Na een vrije trap van aanvoerder Kappenberg countert Breukelen, Bogdan reageert snel en plukt de bal van een voet en ook de snelle uitval twee minuten later sorteert geen effect, maar één ding wordt duidelijk: Breukelen heeft zijn draai gevonden en speelt uitstekend naar zijn mogelijkheden: compact verdedigen en met linksback Simons, nr. 7 Deen van Embricqs, Tom Kalkhuis en linkerspits Osei razendsnel counteren. Alles beweegt bij Breukelen en het middenveld van Ter Leede wordt regelmatig overlopen. In de 59e minuut moet Bogdan met twee uiterst knappe reflexen achtereen een achterstand voorkomen.

Natuurlijk probeert Ter Leede de bakens te verzetten. Een mooie combinatie tussen Oussama Siali en Splinter kan Vincent net niet afronden en in de 82e minuut reageert Turksma katachtig op de harde kopbal van Dingjan uit een vrije trap van Ronnie Verplancke. Jesse is de weinig gelukkig spelende Jeffrey Bok komen vervangen en Mehmet Güngor Oussama. Ook trainer Yahiaoui past twee wissels toe om ten minste dat ene punt veilig te stellen.

En dat lukt, ook al omdat Vincent de bal in de 90e minuut op aangeven van Verplancke in het zijnet deponeert en Turksma drie minuten later het harde schot van Renee Troost op aangeven van Mehmet bekwaam uit zijn doel ranselt. Dan fluit de jonge, goed leidende scheidsrechter Kieft af.

Ter Leede moet dus met een gelijkspel genoegen nemen. Heeft het te weinig gekregen? Misschien, maar het is ook zo dat Breukelen met de volle winst had kunnen terugkeren als één van de snelle counters gelukt was. Daarom, toch een terechte uitslag.

Volgende week op naar Ridderkerk. Nieuwe kansen!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Jordy Vierbergen (80 Ben van der Lans) Tomas Arroyo (89 geel), Renee Troost, Oussama Siali (74 Mehmet Güngor), Ronnie Verplancke, Mitchell Kappenberg ©, Vincent Ammerlaan, Jeffrey Bok (63 Jesse Dingjan ( 88 geel)) , Maurits Splinter

Opstelling Breukelen: Nick Turksma, Nourdin Bourazma, Rachid Moamedi, Mark Rutgers, Mark Simons, Marc van Rees (47 geel), Deen van Embricqs, Jori van de Merkt, Daniel Kops © (78 Michael Bosompem Mensah), Tom Kalkhuis (36 geel, 71 Roy Hom), Sam Osei

Scheidsrechter: W.M. Kieft

Assistent-scheidsrechter: M.G.S. Kwaytaal (1e) en S.H.M. van Soest

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans Schalk