Ter Leede C2- ASC C2

Ter Leede C2- ASC C2 (1-1) 1-4​
En zo spoelde alle inspiratie die ik had om dit verslag te schrijven om 10.20 uur uit mijn lijf weg….
Zo had ik het verslag helemaal niet willen beginnen! Sterker nog ik had het in mijn hoofd al voor 75% klaar. Alleen het stukje over de wedstrijd er even inkloppen en verzenden maar.
Maar wat had ik een katerig gevoel na afloop. Dit had overigens ook nog een hele andere reden maar daar later meer over. Wellicht heeft U daar, als trouwe lezer van wedstrijdverslagen, misschien al over gelezen in het verslag van de d1 die altijd net even sneller zijn met het het indienen van hun verhaal. Ik vraag me weleens waarom dat is…
Maar zo kan het dus gebeuren dat ik, nippend aan mijn 2e Latte Valium, die ik op advies van onze hoofd (aparte) uitjes tot mij neem, op deze geweldig saaie zondagmiddag toch een poging waag om er een aardig verhaal van te maken. Jawel al op zondagmiddag: ik had dit keer, omdat ik, zoals een brave huisvader betaamt, gewoon keurig op tijd thuis was, niets uit te leggen. Ik had daarmee ook gelijk geen gesprekstof meer.
Hoe had ik dit verslag dan willen beginnen hoor ik U denken. Nou zoals onderstaand:
En zo kon het dus gebeuren dat mijn zaterdagochtend al op vrijdagavond begon… Vanwege het winnen van een voetbalkwis bij buurman Teylingen in november 2015 hadden we vrijkaarten voor een etentje bij ”Op Eigenwijze”. In het kader van het project betere betrekkingen tussen Ter Leede en Teylingen werden wij hier voor de 2e keer voor uitgenodigd. Met “we” bedoel ik mijn collega-verslagschrijver Jack, algemeen van alles Kees, en de 2 jonge honden Steven en Sake en ondergetekende. Uit privacyoverwegingen houd ik hun achternamen angstvallig nog even voor me. Nadat we de afwas hadden gedaan en het licht uit, togen we op weg naar huis nog even langs Shaffy’s om een familielid van 1 van mijn kwisgenoten gedag te zeggen. Alleen dat dag zeggen duurde 2 uur.
Maar goed: normaal begint de voorbeschouwing op de wedstrijd gewoon op zaterdagochtend onder het genot van een bakkie koffie maar dat hadden we dus vrijdagavond/nacht maar gedaan.
En in die voorbeschouwing hadden we allemaal het gevoel dat de C2 zaterdag zou gaan winnen en daar zag het de 1e 20 minuten ook naar uit. Voor het eerst had ik een pen en papier bij de hand en ik moest zoveel noteren van wat er allemaal gebeurde dat na 11 minuten de inkt van mijn pen op was en ik ook de helft van de wedstrijd zowat niet zag. Dus dat gereedschap maar weggedaan en proberen alles maar in je geheugen op te nemen. En dat viel niet mee met een alcoholpromillage van 4.0 nog in mijn bloed. Ik heb overigens wel respect voor Kees die namelijk hetzelfde probleem had maar wel gewoon stond te vlaggen. Als hij tijdens dat vlaggen een blaastest had moeten doen was hij zijn vlagbewijs kwijtgeraakt.
Wat ik had opgeschreven? 1e minuut schot op doel waaruit corner ontstaat waar via afvallende bal Jordi de 1-0 maakt daarna Sam een aantal keer net geen doel trof. Alessandro 1 keer voorlangs. Sjoerd stuit op doelman. Ik weet het eigenlijk niet meer precies want er gebeurde zoveel voor het doel van ASC! Ik weet het ook niet meer precies omdat het boekje waarin ik alles opgeschreven had bij hoofdcoach Bram in zijn jas zit. Maar wat ik nog weel weet is dat ineens in de 25e minuut vanuit het niets ASC terug in de wedstrijd komt. Balverlies op het middenveld en daarna niet meedogenloos genoeg ingrijpen om die bal weer terug te veroveren en via Damian verdwijnt de bal ongelukkig net over de lijn 1-1. Net voor rust behoed diezelfde Damian met een prachtige reflex met zijn voet ons nog voor een 1-2 achterstand. Het zou uiteindelijk een voorbode zijn voor het verloop van de 2e helft…
In de rust denk je de boel op scherp gezet te hebben maar binnen 10 minuten staat het 1-3. Na wat tactische omzettingen in het veld proberen we er toch nog vol voor te gaan. We blijven trouwens kansen missen al zijn ze niet meer zo talrijk als in de 1e helft. We krijgen zelfs nog een hele grote kans op 2-3, en daarmee terug in de wedstrijd te komen, middels een penalty die helaas door Keurten gemist wordt. Het past er allemaal bij in deze wedstrijd. Ik herinner me daarna nog een bal van Sam op de binnenkant van de paal maar toen had ASC uit een counter al 1-4 gemaakt.
Met deze wedstrijd schrijven we het verhaal van ons seizoen tot nu toe: elke wedstijd zijn we het grootste gedeelte daarin de bovenliggende partij maar de ingrediënten die je nodig hebt om wedstrijden te winnen laten vaak te wensen over. Ik heb het voor de winterstop al een keer geschreven. BELEVING!!! De tegenstander echt bij de strot grijpen als je ze heb liggen zoals in de 1e helft. Elk duel ECHT willen winnen en aanvoelen wanneer je zeker dat ene belangrijke duel moet winnen waardoor een tegenstander niet terug in de wedstrijd kan komen. De mentaliteit in het team moet gewoon omhoog. En daar gaan we de komende tijd met zijn allen keihard aan werken want wij vinden dat we met dit team veel te laag staan!
Aan de support langs de lijn ligt het niet want ik telde er weer een hoop. Iedereen weer bedankt daarvoor! Zelfs een trainer van een andere groepering, die een groot gedeelte van jullie goed kennen, neemt altijd de moeite om zijn pupillen van vorig jaar aan te moedigen. Ik zal zeker zijn achternaam niet noemen want die ligt namelijk een beetje precair.
Volgende week thuis om 11.00uur thuis tegen DoCoS moet het dan maar gaan gebeuren.

Dick